Kategoriat
Tiedote Toiminta

Kevään ohjelmaan lisää toivottua musatoimintaa

Taiteen Sulattamon kevään ohjelmistoon saadaan huhtikuussa oma Lauluryhmä ja Ikihirveät-biisityöpaja

Taiteen Sulattamon työpajatoiminta on siirtynyt kokonaan läsnäolevaksi. Sulattamolla pyörii kevään 2022 ajan laidasta laitaan erilaisia vapaan pääsyn luovia työpajoja ja muuta mukavaa ryhmätoimintaa. Toimintaa järjestetään jokaisena arkipäivänä Taiteen Sulattamon tukikohdassa osoitteessa Malmin raitti 17, 00700 Helsinki.

Mukaan ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat edistää mielen hyvinvointiaan luovan taidetoiminnan kautta! 

Huhtikuussa ohjelma täydentyy paljon toivotulla musatoiminnalla Sulattamon Lauluryhmän ja viikonlopun kestävän Ikihirveät-biisityöpajan merkeissä. Ilmoittautuminen ryhmiin on nyt alkanut. Varmista paikkasi ryhmästä ilmoittautumalla etukäteen. Linkit ilmoittautumiseen löydät ryhmän esittelysivulta.

Tervetuloa mukaan! 


Sulattamon Lauluryhmä 4.4.-13.6.

Sulattamon oma Lauluryhmä aloittaa huhtikuussa kuoronjohtaja Riikka Juntusen ohjaamana! Lauluryhmässä haetaan yhteyttä omaan kehoon, etsitään tapoja käyttää ääntä tavoilla, jotka tuntuvat miellyttäviltä ja tuottavat iloa sekä luodaan yhteisöllisyyttä kuuntelemalla ja yhdessä tekemällä. Kappaleita opetellaan musiikin ilo edellä ja laulajien lähtökohdista käsin – jokainen ääni on hyvä ääni ja laulamista oppii laulamalla!

Riikka on kuoronjohtaja, musiikkipedagogi ja musiikintutkija, joka on johtanut helsinkiläistä Another Castle -kuoroa vuodesta 2014. Ohjaajana hänen tavoitteenaan on luoda turvallinen ilmapiiri, jossa jokaisella on tilaa tutustua omaan ääneen ja nauttia laulamisesta itselleen luontevalla tavalla.


Ikihirveät-biisityöpaja 2.-3.4.

Saara Kaukorannan Ikihirveät -biisityöpajassa opetellaan yhden viikonlopun ajan musiikin ja tekstin avulla itsensä häpäisyn jaloa taitoa turvallisessa ympäristössä. Tavoitteena on ainoastaan epäonnistua; työpajassa keskitytään tekemään maailman huonoimpia biisejä.

Biisit syntyvät osallistujien omista impulsseista ja tekemistä harjoitteista. Biisinkirjoittaminen on loistava tapa käsitellä noloja, vaikeita ja ns. ”kiellettyjä” tunteita. Harva myöntää koskaan olevansa laiska tai vaikka mustasukkainen, mutta jos pitää nimettömänä kirjoittaa aiheesta tulinen tango, tekstiä syntyykin yllättävän helposti. Kaikki kokevat näitä tunteita, ja Ikihirveät-biisityöpajassa ne laitetaan käsiteltävään muottiin.