Luovat taidepajat

Taiteen Sulattamo järjestää vapaan pääsyn luovia taidepajoja ja muuta toimintaa Helsingin Malmilla osoitteessa Malmin raitti 17, 00700 Helsinki. Voit kysyä taidepajoihin liittyvistä asioista joko puhelimitse 040 180 6689 tai sähköpostitse info@taiteensulattamo.fi

Toimintaan ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat edistää omaa mielen hyvinvointiaan taiteen keinoin.

Kiinnitämme erityistä huomiota hyvään hygieniaan, jotta meillä kaikilla olisi Sulattamon tiloissa turvallista olla. Luethan hygieniaohjeistuksen alta ennen Sulattamolle saapumista.

Taidepajatoiminnan vuonna 2023 mahdollistaa Helsingin kaupunki


Luovat taidepajat keväällä 2023

Taiteen Sulattamon taidepajat pyörivät arkipäivisin Sulattamolla. Tietoa osallistumisesta löydät taidepajojen esittelyistä.

Tutustu alta toimintaan ja tule mukaan!


Maanantain maistiaiset – Sulattamo tutuksi!

Maanantaisin klo 11-12, Luova tila

Onko Taiteen Sulattamo sinulle vielä vieras paikka? Haluaisitko tutustua toimintaamme ennen taidepajaan osallistumista? Maanantain maistiaisissa pääset kokeilemaan taidepajoista tuttuja taideharjoitteita ja saat tietoa Sulattamon toiminnasta. Ehkä löydät juuri sinulle sopivan pajan! Tervetuloa tutustumaan toimintaamme matalalla kynnyksellä.


Luova tauko

Maanantaisin klo 12-14, Luova tila

Maanantain Luovan tauon aikana Sulattamon Luova tila on avoinna monimuotoiselle taiteen tekemiselle. Tarjolla on kahvia, teetä ja maalausvälineitä. Tervetuloa viettämään Luovaa taukoa kanssamme!


Kirjoituspaja

Tiistaisin klo 11-14, Luova tila (13.6.2023 asti)

Eija Toivialan Kirjoituspajassa tehdään lyhyitä harjoitteita, joita jokainen voi halutessaan jakaa ryhmässä. Kirjoituspajassa ei pyritä tuottamaan tai hiomaan valmista tekstiä, vaan tarkoituksena on löytää kirjoittamisen ilo, aukoa luovuuden kanavia ja inspiroitua toisten teksteistä.


Sointukylpy – äänimaljarentoutus

Tiistaisin klo 15:15-16:15, Luova tila (24.5.-13.6.)

Sointukylvyn aikana koko ryhmälle soitetaan samanaikaisesti äänimaljoja ja gongia. Äänivärähtely luo yhteyden kehoon solutasolla ja pyrkii palauttamaan luonnollisen harmonian myös mielen alueella.


Kuvataidepaja

Keskiviikkoisin klo 11-14, Luova tila

Kuvataidepajassa käsitellään vaihtuvia aiheita kuvataiteen kautta. Tavoitteena on oman luovuuden vahvistaminen ja itseilmaisun kehittäminen taiteen keinoin.


Taidetorstai

Torstaisin klo 11-14, Luova tila

Taidetorstaina Taiteen Sulattamolla järjestetään vaihtuvia taidepajoja ja kursseja. Lisäksi torstaisin järjestetään kerran kuussa retkipäivä, jolloin Sulattamolla ei ole taidepajatoimintaa.


Retkitoiminta

Torstaisin. Huom! Retkipäivänä ei järjestetä taidepajaa Sulattamolla.

Taiteen Sulattamon maksuttomat retket saavat jatkoa. Retkille on yhteislähtö Sulattamolta. Retkillä vieraillaan taide- ja kulttuurikohteissa, sekä virkistyskohteissa. Retkien tarkoituksena on lisätä mielen hyvinvointia osallisuuden kautta, ehkäistä syrjäytymistä sekä tehdä retkikohteisiin liittyviä pieniä yhteisöllisiä taideharjoitteita.


Käsityö- ja muotoilupaja

Perjantaisin klo 11-14, Luova tila

Käsityö- ja muotoilupajassa suunnitellaan ja valmistetaan itse erilaisia käyttö- ja koriste-esineitä. Jokaisella pajakerralla valmistetaan pieni käsityöprojekti, jonka osallistuja saa ottaa mukaansa pajan päätteeksi.


Muu toiminta

Kirjoituspaja verkossa

Joka toinen keskiviikko 8.3. alkaen, klo 10-12
Jitsi -alusta (8.3., 22.3., 5.4., 19.4., 3.5., 17.5., 31.5., 14.6. ja 28.6.)

Eija Toivialan ohjaama Kirjoituspaja järjestetään verkossa joka toinen keskiviikko. Ilmoittautuminen sähköpostilla ennen pajaa viimeistään kyseisenä päivänä klo 9:30 mennessä. Saat sähköpostiisi linkin osallistumista varten.

Ilmoittaudu: vapaa.teksti@gmail.com

Tim Show Twitchissä

Perjantaisin klo 20 alkaen
Twitch-tilillä taiteensulattamo

Taiteen Sulattamon Tim vetää perjantaisin Twitchissä mielenterveysaiheista striimiä. Tervetuloa chattailemaan perjantaisin klo 20:00 alkaen Twitch-tilille @taiteensulattamo.

Avomielin-verkko

Arkipäivisin klo 9-15
Discord-alustalla

Avomielin-verkko on yhdistysten ylläpitämä täysi-ikäisille mielenterveyskuntoutujille ja muille kiinnostuneille suunnattu Discord-keskustelualusta. Osallistujat voivat jutella vertaisten, ammattilaisten ja koulutettujen vapaaehtoisten kanssa. Aktiivista keskustelua on yleensä joka arkipäivä! Päivystäjä on paikalla arkipäivisin klo 9-15.


Osallistuminen

Taiteen Sulattamon toimintaan on vapaa pääsy ja kuka tahansa kiinnostunut on tervetullut osallistumaan. Kaikkiin harjoituksiin osallistuminen on vapaaehtoista.

Ilmoittautumiset

Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua, ellei niin erikseen mainita.


Vierailulle ryhmän kanssa?

Taiteen Sulattamon toimintaan voi tulla tutustumaan myös ryhmän kanssa. Ryhmävierailut toteutetaan Maanantain maistiaisten yhteydessä maanantaisin klo 11-12. Mikäli suunnittelet käyntiä Sulattamolle yli viiden henkilön ryhmän kanssa, olethan etukäteen yhteydessä sähköpostitse info@taiteensulattamo.fi


Haluatko saada tietoa Sulattamon työpajoista, tapahtumista ja muusta toiminnasta?

Liity Sulattamon sähköpostilistalle