Luova taidetoiminta

Taiteen Sulattamo järjestää vapaan pääsyn luovaa taidetoimintaa ja muuta toimintaa Helsingin Malmilla osoitteessa Malmin raitti 17, 00700 Helsinki. Voit kysyä taidetoimintaan liittyvistä asioista joko puhelimitse 040 180 6689 tai sähköpostitse info@taiteensulattamo.fi

Toimintaan ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat edistää omaa mielen hyvinvointiaan taiteen keinoin.

Kiinnitämme erityistä huomiota hyvään hygieniaan, jotta meillä kaikilla olisi Sulattamon tiloissa turvallista olla. Luethan hygieniaohjeistuksen alta ennen Sulattamolle saapumista.


Luovaa taidetoimintaa myös kesällä 2024!

Luovaa taidetoimintaa järjestetään poikkeuksellisesti myös juhannuksen jälkeen sekä heinäkuussa. Taidetoiminta jatkuu syksyllä normaalisti 5.8. alkaen.

Lue lisää uutisestamme ja tule mukaan!


Luova taidetoiminta keväällä 2024

Taiteen Sulattamon luova taidetoiminta pyörii arkipäivisin Sulattamolla. Tietoa osallistumisesta löydät taidetoiminnan esittelyistä.

Tutustu alta toimintaan ja tule mukaan!


Maanantain maistiaiset – Sulattamo tutuksi!

Maanataisin klo 11-12, Luova tila
Huomioithan, että kuukauden ensimmäisenä maanantaina ei järjestetä Maanantain maistiaisia.

Kuukauden viimeisenä maanantaina myös Sulattamon hankkeiden ja koulutusten edustajat esittelevät toimintaansa.

Onko Taiteen Sulattamo sinulle vielä vieras paikka? Haluaisitko tutustua toimintaamme ennen taidepajaan osallistumista? Maanantain maistiaisissa pääset kokeilemaan taidepajoista tuttuja taideharjoitteita ja saat tietoa Sulattamon toiminnasta. Ehkä löydät juuri sinulle sopivan pajan! Tervetuloa tutustumaan toimintaamme matalalla kynnyksellä.


Luova tauko

Maanantaisin 12-14, Luova tila

Maanantain Luovan tauon aikana Sulattamon Luova tila on avoinna monimuotoiselle taiteen tekemiselle. Tarjolla on kahvia, teetä ja maalausvälineitä. Tervetuloa viettämään Luovaa taukoa kanssamme!


Kirjoituspaja

Tiistaisin 11-14, Luova tila

Eija Toivialan Kirjoituspajassa tehdään lyhyitä harjoitteita, joita jokainen voi halutessaan jakaa ryhmässä. Kirjoituspajassa ei pyritä tuottamaan tai hiomaan valmista tekstiä, vaan tarkoituksena on löytää kirjoittamisen ilo, aukoa luovuuden kanavia ja inspiroitua toisten teksteistä.


Kuvataidepaja

Keskiviikkoisin 11-14, Luova tila

Kuvataidepajassa käsitellään vaihtuvia aiheita kuvataiteen kautta. Tavoitteena on oman luovuuden vahvistaminen ja itseilmaisun kehittäminen taiteen keinoin.


Taidetorstai

Torstaisin 11-14, Luova tila

Taidetorstaisin järjestetään vaihtuvia kursseja ja pajoja. Lisäksi torstaisin järjestetään noin kerran kuussa retkipäivä, jolloin ei ole muuta taidetoimintaa. Luethan alla olevasta linkistä mahdolliset poikkeukset toiminnassa.


Retkitoiminta

Huom! Retkipäivänä ei järjestetä taidetoimintaa Sulattamolla.

Taiteen Sulattamon maksuttomille retkille on yhteislähtö Sulattamolta, voit halutessasi saapua myös suoraan kohteeseen sovittuna ajankohtana (lue lisää linkistä). Retkillä vieraillaan pääkaupunkiseudun taide- ja kulttuurikohteissa. Retkien tarkoituksena on lisätä mielen hyvinvointia osallisuuden sekä yhteisöllisyyden kautta.


Käsityö- ja muotoilupaja

Perjantaisin 11-14, Luova tila

Käsityö- ja muotoilupajassa suunnitellaan ja valmistetaan itse erilaisia käyttö- ja koriste-esineitä. Jokaisella kerralla valmistetaan pieni käsityöprojekti, jonka osallistuja voi ottaa mukaansa pajan päätteeksi.


Muu toiminta

Tim Show Twitchissä

Perjantaisin klo 20 alkaen
Twitch-tilillä taiteensulattamo

Taiteen Sulattamon Tim vetää perjantaisin Twitchissä mielenterveysaiheista striimiä. Tervetuloa chattailemaan perjantaisin klo 20:00 alkaen Twitch-tilille @taiteensulattamo.

Avomielin-verkko

Päivystys arkipäivisin klo 9-15
Discord-alustalla

Avomielin-verkko on yhdistysten ylläpitämä täysi-ikäisille mielenterveyskuntoutujille ja muille kiinnostuneille suunnattu Discord-keskustelualusta. Osallistujat voivat jutella vertaisten, ammattilaisten ja koulutettujen vapaaehtoisten kanssa. Aktiivista keskustelua on yleensä joka arkipäivä! Päivystäjä on paikalla arkipäivisin klo 9-15.


Osallistuminen

Taiteen Sulattamon toimintaan on vapaa pääsy ja kuka tahansa kiinnostunut on tervetullut osallistumaan. Kaikkiin harjoituksiin osallistuminen on vapaaehtoista.

Ilmoittautumiset

Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua, ellei niin erikseen mainita.


Vierailulle ryhmän kanssa?

Taiteen Sulattamon toimintaan voi tulla tutustumaan myös ryhmän kanssa. Ryhmävierailut toteutetaan Maanantain maistiaisten yhteydessä maanantaisin klo 11-12. Mikäli suunnittelet käyntiä Sulattamolle yli viiden henkilön ryhmän kanssa, olethan etukäteen yhteydessä sähköpostitse info@taiteensulattamo.fi


Haluatko saada tietoa Sulattamon taidepajoista, tapahtumista ja muusta toiminnasta?

Liity Sulattamon sähköpostilistalle