Kategoriat
Tiedote Toiminta Yleinen

Sulattamon syksy 2020

Taiteen Sulattamon syysohjelmisto käynnistyy 3.8. neljän päivän pituisella teatteriproduktion aloitusleirillä Taiteen Sulattamon tukikohdassa. Leiri on avoin kaikille, jotka ovat kiinnostuneita teatteri-ilmaisusta ja -improvisaatiosta. Leirin ohjaajana toimii näyttelijä ja ohjaaja Helena Ryti. Leirillä lähdetään rakentamaan tulevaa esitystä nollapisteestä, yhdessä, hakien inspiraatiota erinäisistä teatteri-improvisaatio -harjoitteista, kirjoitusharjoitteista ja leiriläisten ideoista ja oivalluksista. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Aika: maanantai 3.8.-torstai 6.8. kello 11-14
Paikka: Malmin raitti 17 A, 00700 

Sulattamochat pysyy ohjelmistossa myös syksyn ajan. Chat toimii maanantaisin ja torstaisin kello 13-15 osoitteessa www.tlk.io/sulattamochat. Chatissa vaihdetaan kuulumisia, jaetaan huolen ja ilon aiheita sekä muun muassa vinkkaillaan mukavia ajanviettotapoja.

Kiinnitämme erityistä huomiota hyvään hygieniaan ja turvavälien säilyttämiseen, jotta meillä kaikilla olisi Sulattamon tiloissa turvallista olla. Luethan hygieniaohjeistuksen alta ennen Sulattamolle saapumista.

Hygieniaohjeistus

 

Kuvassa on vasemmalla teksti "TYÖPAJAT" ja oikealla näkyy läpikuultavassa paperissa runo

Syksyn työpajatoiminta käynnistyy avoimien ovien päivällä maanantaina 10.8. Taiteen Sulattamon työpajat ovat avoimia kaikille ikään, taitoihin tai diagnoosiin katsomatta. Osallistumisen kriteeriksi riittää oma kiinnostus asiaa kohtaan. Kaikissa työpajoissa ohjaajat usein osallistuvat harjoitteisiin myös itse. Kaikkiin harjoitteisiin osallistuminen on vapaaehtoista. Mukaan voi tulla koska tahansa, eikä aiempaa kokemusta edellytetä.

AVOIMET OVET  |  Maanantaisin klo 11-13

Elokuusta alkaen on mahdollista tulla tutustumaan Sulattamon toimintaan klo 11-13, meillä on silloin avoimet ovet. Tarjolla on sekä tietoa Taiteen Sulattamon toiminnasta että pienimuotoisia taideharjoitteita, joita pääset halutessasi kokeilemaan. Voit myös tulla vain käymään kahvilla ja vaihtamaan kuulumisia.

LUOVAN KIRJOITTAMISEN TYÖPAJA  |  Tiistaisin klo 11-14

Kirjoitustyöpajassa teemme lyhyitä harjoitteita, joita jokainen voi halutessaan jakaa ryhmässä. Emme pyri tuottamaan tai hiomaan valmista tekstiä, vaan tarkoituksena on aukoa luovuuden kanavia ja inspiroitua myös toisten teksteistä. Opettelemme kuuntelemaan sekä kertomaan, mikä toisen tekstissä herätti ajatuksia. Usein käykin niin, että joku muu huomaa kuulemassaan tekstissä jotakin merkityksellistä, mikä kirjoittajalta itseltä on jäänyt havaitsematta. Jos tekstejä toivotaan esim. blogiin tai valmisteilla olevaan näytelmään, siihen kysytään erikseen lupa.

TEATTERITYÖPAJA |  Torstaisin klo 11-14

Teatterityöpajassa tutustumme teatterin harjoitus -ja esitystekniikoihin, sekä teatteri-improvisaatioon.  Aloitamme työpajan yhteisillä kehollisilla lämmittelyharjoituksilla. Työpajassa kokeillaan esimerkiksi esine- ja varjoteatteria, sekä voidaan myös tehdä lyhyitä kirjoitusharjoitteita sen kertaiseen aiheeseen liittyen.

TAIDETYÖPAJA VAIHTUVILLA TEEMOILLA |  Perjantaisin klo 11-14

Taidetyöpajassa lähestytään erilaisia teemoja käsillä tekemisen kautta. Tähän asti olemme  mm. maalanneet, tehneet kollaaseja, koruja, sarjakuvaa sekä paljon muuta. Syksyn aikana on tarkoitus kokeilla esimerkiksi naamioiden valmistamista. Työpajan loppuun jätetään aikaa sille, että katsotaan yhdessä kaikkien niiden työt, jotka haluavat oman työnsä toisille näyttää.

Pöydällä on kasa noppia, kynä ja paperia

Sulattamon syksyssä nähdään myös paljon iltatoimintaa. Luvassa on joogaa, albumityöpajoja, sketsityöpajoja sekä pöytäroolipelejä.

PÖYTÄROOLIPELIT  |  Tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 17-20 

Suursuosion saavuttaneet Sulattamon pöytäroolipelit jatkuvat syksyllä! 11.8. alkaen pelaamme pöytäroolipelejä Sulattamolla arki-tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 17-20. Roolipelejä pelataan Taiteen Sulattamon työpajapuolella osoitteessa Malmin raitti 17 C, hyviä turvavälejä kunnioittaen. Pelaamme edelleen kertapelejä, joten jokainen ilta on ainutlaatuinen. Jokainen seikkailu soveltuu ensikertalaisille, joten et tarvitse aiempaa kokemusta roolipelaamisesta osallistuaksesi ja vaikuttaaksesi tarinan kulkuun. Pöytäroolipeleihin voi ohjaajan lisäksi osallistua 5 henkilöä/työpaja. Ilmoittaudu roolipelitapaamiseen ilmoittamalla päivä jona osallistut sekä nimesi osoitteeseen heikki.sulattamo@gmail.com varmistaaksesi paikkasi roolipelipöydän ääressä.
Pöytäroolipelit Taiteen Sulattamon työpajatilassa, Malmin raitti 17 C

JOOGA  |  Tiistaisin 18.8.-20.10. kello 17 

Sulattamolla tiistaisin alkuillasta Jaana Irmeli Turusen johdolla tarjolla rauhallista, tarkkaa ja lempeää joogaa, joka sopii kaikille ikään, kokoon tai liikuntataustaan katsomatta. Kokonaisvaltainen joogaharjoitus sisältää fyysisiä jooga-asanoita (asentoja), hengitysharjoituksia, meditaatio/mindfullness harjoituksia ja syvän loppurentoutuksen.

Joogan asanoita lähestytään vaiheittain ja soveltaen niitä ryhmän tarpeisiin ja tasoon. Vaiheittain lähestyminen tarkoittaa, että ennen varsinaisia jooga-asanoita tehdään pohjustavia somaattisia harjoitteita, jotka edesauttavat kehotietoisuutta ja virittävät kehoa asanoihin. Joogaharjoituksen päämääränä ei ole esimerkiksi notkeus ja haasteelliset jooga-asanat vaan kehon ja mielen yhteyden ja levollisen läsnäolon vahvistaminen fyysisen harjoituksen kautta.
Taiteen Sulattamon koulutustilassa, Malmin raitti 17 A

Ilmoittautumiset joogaan oheisen lomakkeen kautta viimeistään 14.8. mennessä.
ILMOITTAUDU TÄSTÄ
Joogakerrat on osallistujille maksuttomia, paikkoja on rajoitetusti joten toimi nopeasti!

SKETSITYÖPAJA  |  Torstaisin kello 17-20

13.8. Sketsityöpaja siirtyy Facebookissa toimineesta ryhmästä osittain Taiteen Sulattamon tukikohtaan. Torstaisin kello 17-20 ideoimme, suunnittelemme, kirjoitamme ja kuvaamme sketsejä. Halutessaan oman sketsin voi jakaa yhteiseen Facebook-ryhmään.
Taiteen Sulattamon työpajatilassa, Malmin raitti 17 C

ALBUMI-TAIDETYÖPAJA  |  Torstaisin 3.9.-3.12. kello 17-19 sekä lauantaina 17.10 ja 28.11 kello 11-15

Haluaisitko levähtää hetkeksi itsesi äärelle ja tutustua paremmin tuohon ainutlaatuiseen tyyppiin?

Taiteen Sulattamolla käynnistyy syyskuussa Albumi-taidetyöpaja. Ohjaajana Albumi-taidetyöpajoissa toimii näyttelijä, teatteriopettaja Leena Nuora.

Työpajan tapaamisissa teemme ilmaisullisia harjoituksia esimerkiksi liikkeen, äänen, maalaamisen ja kirjoittamisen kautta. Pienien harjoitteiden avulla tutkimme ja houkuttelemme esiin sitä hienoa, ainutkertaista minää, jollainen meistä jokainen on. Työpajojen tapaamiskertoja on 16 ja niihin voi osallistua omien voimavarojen mukaan.

Työpajajakson lopuksi järjestämme oman Juhlan, jossa jokaisella osallistujalla on mahdollisuus toteuttaa esityksellinen omakuva. Se voi olla liikettä, puhetta, musiikkia tai ihan vaan olemista. Tärkeintä on, että tekijä itse valitsee, millaisen omakuvan haluaa itsestään luoda. Näistä omakuvista koostuu yhteinen Albumi. Jos haluamme, voimme avata Albumimme myös yleisölle. Mutta sen päätämme me itse!
Taiteen Sulattamon koulutustilassa, Malmin raitti 17 A

Ilmoittautumiset albumityöpajaan oheisen lomakkeen kautta viimeistään 31.8. mennessä.
ILMOITTAUDU TÄSTÄ
Työpaja on osallistujille maksuton, paikkoja on rajoitetusti joten toimi nopeasti!

Taiteen Sulattamon maskotti istuu sohvalla läppäri sylissä

Taiteen Sulattamon kehittämishankkeet etenevät vauhdilla ja toimintamme on laajentunut myös muualle Suomeen.

Kaunis mieli -hankkeen koulutukset Oulussa, Lahdessa, Seinäjoella ja Kouvolassa jatkuvat kesälomien jälkeen elokuussa ja maakunnista valmistuu syksyn aikana suuri joukko taiteen keinoja kokemustarinansa tukena käyttäviä kokemusasiantuntijoita. Lisäksi syksyllä valmistuvat hankkeen ensimmäiset kouluttajat! Kaunis mieli -hankkeen koulutuksista valmistuneita kokemusasiantuntijoita voi tilata keikoille nettisivuiltamme https://taiteensulattamo.fi/tilaa-kokemustarina/

Taiteen Sulattamo järjestää perjantaina 2.10. Kokemusasiantuntija -tapahtuman, jossa pääsee tutustumaan Kaunis mieli -hankkeen kokemusasiantuntijoihin ja heidän tarinoihinsa.

Kulttuurin Verso -hankkeen soveltavan taiteen vertaisohjaaja -koulutukset Helsingissä ja Tampereella palaavat kesätauolta elokuussa. Syksyn aikana käynnistyy myös kaksi uutta koulutusryhmää Vantaalla ja Turussa.

 

S u l a t t a m o   o n   m u k a n a   m o n e s s a !

Taiteen Sulattamo on toukokuussa perustetun Kulttuurihyvinvointipoolin yksi perustajajäsenistä. Kulttuurihyvinvointipooli tavoittelee toiminnassaan kansalaisten hyvinvoinnin, osallisuuden, yhdenvertaisuuden, terveyden ja sairauksista toipumisen lisääntymistä. Pooli haluaa vahvistaa kulttuurihyvinvoinnin sisällyttämistä osaksi ennaltaehkäiseviä palveluita, hoitoa, kuntoutusta, koulutusta ja työelämää.

 

Taiteen Sulattamo siirtyi koordinoimaan Taikusydän – Uudenmaan alueverkostoa yhdessä Uudenmaan liiton ja Hyvinvoinnin tilat -verkoston kanssa. Uudenmaan alueverkoston kotisivu löytyy Taikusydämen nettisivulta https://taikusydan.turkuamk.fi/alueverkostot/uusimaa/ Sivulta löytyy myös ilmoitautumislinkki verkostoon. Taiteen Sulattamolla järjestetään verkoston tapaaminen perjantaina 25.9.

Taikusydän – Uudenmaan alueverkosto ja Uudenmaanliitto järjestävät Hyvinvoinnin ja terveyden kulttuurimarkkinat -koulutus ja kontaktitapahtuman 27.8.2020 kello 9-15 Hotelli Sveitsissä Hyvinkäällä. 

Tilaisuuden tavoite on virkistää terveyden, hyvinvoinnin, sosiaalitoimen ja kulttuurin edustajien yhteistyötä kulttuurisen yhdenvertaisuuden, henkisen hyvinvoinnin, kokonaisvaltaisen terveyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi. Iltapäivän ohjelmassa nähdään Törmäämö-osuus, jossa taide- ja kulttuuripalvelujen edustajat voivat esitellä toimintaansa, jota voidaan käyttää hyvinvoinnin tukemiseen, hyvinvointi-, sosiaali- ja terveysalojen toimijoille. Ilmoittautuminen esittelemään taide- tai kulttuuritoimintaa  Törmäämö-osuuteen on avoinna 5.8. asti oheisessa linkissä.

ILMOITTAUDU TÖRMÄÄMÖÖN TÄSTÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.