Kategoriat
Yleinen

Mielenterveysviikon kunniaksi tehty Don’t give up -musiikkivideo on julkaistu

Mielenterveysviikkona kannustetaan kohtaamaan

Valtakunnallista mielenterveysviikkoa vietetään 21.−28.11.2021. Viikon teemana on kohtaaminen. Tavoitteena on viestiä siitä, että jokainen meistä, mielenterveystilanteesta riippumatta, ansaitsee tulla kohdatuksi samalla tavalla. 

Mielenterveysongelmat koskettavat meitä jokaista. Kuka tahansa voi joutua jossain vaiheessa elämäänsä kamppailemaan mielenterveyden haasteiden kanssa tai tukemaan sairastunutta läheistä. Haluammekin kannustaa ihmisiä aidosti kohtaamaan toisensa. Aina ei tarvitse löytää sanoja tai ratkaisua. Tärkeintä on olla läsnä, kuunnella ja kohdata aidosti. 

Mielenterveysviikon teeman kunniaksi on julkaistu artisti Janelyn uuden Don’t give up -kappaleen musiikkivideo. Musiikkivideo nostaa esiin kohdatuksi ja nähdyksi tulemisen tärkeyttä. Video on Taiteen Sulattamon tuottama ja videon on ohjannut ja käsikirjoittanut Eveliina Lafghani. 

Janely eli Jaanika Leino on nuori, nouseva laulaja-lauluntekijä, joka on jo julkaissut useamman kansainvälisen singlen. Janelyllä on itsellään ADHD-diagnoosi ja keskivaikea masennus. Hän haluaa musiikillaan tuoda kuulluksi omat kokemuksensa mielenterveyden haasteiden kanssa elämiseen.

Don’t give up kappale kumpuaa Janelyn omakohtaisista kokemuksista syrjityksi tulemisesta. Kappale onkin omistettu kaikille mielenterveyden haasteiden kanssa eläville. 

Don’t give up
You’re stronger than I ever was
I see light in you
And I see hope in your eyes
And if you have lost your wings to fly
Don’t worry baby it will be alright
 

Mielenterveyden keskusliitto MTKL:n toteuttaman Mielenterveysviikon aikana järjestetään erilaisia tapahtumia, seminaareja ja tempauksia ympäri maata. Viikon päätapahtuma on verkossa järjestettävät Mielenterveysmessut. 

Taiteen Sulattamo toivottaa hyvää ja välittävää Mielenterveysviikkoa! Ollaan läsnä ja kohdataan toisemme.