Kategoriat
Yleinen

Horisontti-työryhmän kunniamaininta

 Horisontti-työryhmä on valinnut Ateneumin taidemuseon Mun Ateneum -hankkeen (2021-2022) vuoden 2022 yleisötyöteoksi.

Horisontti jakaa tunnustuspalkinnon nyt ensimmäistä kertaa. Vuoden yleisötyöteko -tunnustuspalkinto myönnetään kulttuurin ja esittävän taiteen alaan liittyvälle projektille, hankkeelle tai teolle, joka on ollut ajankohtainen vuoden 2022 aikana.

Horisontti-työryhmä haluaa nostaa esiin palkinnolla huomionarvoisia kulttuuri- ja taidekentän yleisötyötekoja sekä lisätä yleisötyöhön liittyvää tietoisuutta suuren yleisön keskuudessa.

Horisontti-työryhmä haluaa lisäksi antaa kunniamaininnan Kulttuurikeskus ARX:in Osallistava Valoilmiö -festivaalillesekä Taiteen Sulattamon ja Helsingin kaupunginmuseon ”Rikki – kun mieli särkyy” -näyttelyn Kokemuksia hulluudesta-yhteistyöprojektille. Palkinto on myönnetty Yhteiset yleisöt -seminaarissa Turussa 20.4.2023.

Horisontti on kulttuuri- ja taidealan yleisötyötahoista muodostettu työryhmä. Työryhmään kuuluu Museopedagogisen yhdistys Pedaali ry:n, esittävän taiteen Yleisötyökillan (TAM/TeMe) ja Suomen sinfoniaorkesterit ry:n yleisötyöfoorumin edustajat Tuuli Uusikukka, Pirjo Virtanen, Jenny Jumppanen ja Valtteri Pokela.