Kategoriat
Tiedote Toiminta Yleinen

Taiteen Sulattamon kesä 2020

Taiteen Sulattamon työpajat ja muut toiminnot järjestetään loppukevään ja kesän ajan etänä, verkon välityksellä. Sulattamon toiminta on kaikille avointa, emmekä halua joutua käännyttämään ketään oveltamme liian suuren osallistujamäärän takia. Verkossa osallistujien määrää ei tarvitse säännöstellä, kaikki halukkaat pääsevät mukaan ja pystymme huolehtimaan niin henkilökunnan kuin osallistujien terveyden suojelemisesta mahdollisimman hyvin. Sulattamon työpajoihin voi osallistua vaikka kesämökiltä käsin!

Heinäkuussa työpajatoiminta on kesätauolla, mutta #sulattamochat pyörii loma-aikanakin kaksi kertaa viikossa. Työpajatoiminta jatkuu elokuun puolivälissä, toivon mukaan taas Taiteen Sulattamon tukikohdassa osoitteessa Malmin Raitti 17 C.

 

Työpajat verkossa

Sulattamon työpajat ovat jo pidemmän aikaa toimineet onnistuneesti verkossa Zoom-videokeskustelualustan ja Taiteen Sulattamon sometilien avustuksella.

Työpajat pyörivät verkossa 18.6.2020 saakka.

Ohjeet työpajoihin osallistumiseen sekä tarvittavat linkit Zoom-kokouksiin löydät nettisivujemme työpajat osiosta www.taiteensulattamo.fi/tule-mukaan/tyopajat

Työpajatoiminnan vuonna 2020 mahdollistaa Helsingin kaupunki.

Maanantaisin klo 12-13
Zoom-kokeilukahvit

Zoom -kokeilukahveilla työpajojen ohjaaja opastaa halukkaita työpajoihin osallistuvia Zoom-videokeskustelualustan käytössä, sekä esittelee Taiteen Sulattamon toimintaa halukkaille. Kokeilukahveilla vaihdamme kuulumisia ja juttelemme itsellemme tärkeistä ja ajankohtaisista asioista.

Tiistaisin klo 11-13
Luovan kirjoittamisen työpaja Zoomissa

Kirjoitustyöpajassa teemme pääasiassa lyhyitä harjoitteita joiden tarkoitus on enemmän aukoa luovuuden kanavia kuin tuottaa valmista tekstiä. Opettelemme myös kuuntelemaan toinen toisiamme sekä antamaan palautetta, joskus toinen kuulee omasta tekstistämme jotakin arvokasta ja tärkeää joka itseltämme saattaa jäädä havaitsematta.

Torstaisin klo 11-13
Improvisaatio- ja teatterityöpaja Zoomissa

Teatterityöpajassa tutustutaan teatterin, improvisaation ja näyttelijäntyön perusteisiin. Työpajassa käydään läpi erilaisia kontaktiin, kehonkieleen, äänenkäyttöön ja artikulaatioon liittyviä harjoituksia, tutustumme teatteriimprovisaation harjoitus- ja esitystekniikoihin, tarinan rakentamiseen sekä musiikkiimprovisaatioon.

Torstaisin klo 16-18 UUTTA!
Sketsityöpaja Facebookissa

Erillisessä Facebook-ryhmässä torstaisin järjestettävässä yhteisen komiikan paikassa, Sketsityöpajassa, jaamme huumorimielessä tehtyjä videoituja ja kirjoitettuja sketsejä omasta elämästämme tai muuten itsellemme ajankohtaisista asioista sekä kommentoimme ja pääsemme nauttimaan toisten tekemistä sketseistä. Työpajaan pääsee osallistumaan liittymällä Sketsityöpaja Facebook-ryhmään. Sketsityöpaja alkaa yhteisellä Zoom tapaamisella torstaisin klo 16. Linkki Zoom tapaamisiin löytyy
Facebook-ryhmästä.
www.facebook.com/groups/Sketsityopaja

Perjantaisin klo 11-13
Vaihtuva taidetyöpaja Zoomissa

Taidetyöpajassa lähestymme erilaisia teemoja käsillä tekemisen kautta. Olemme mm. maalanneet, tehneet kollaaseja, koruja, sarjakuvaa, ja paljon muuta. Itseään voi ilmaista monin eri keinoin, tule löytämään uusia puolia itsestäsi.

 

 

Kaikkiin työpajoihin ovat tervetulleita ketkä tahansa ikään, taitoihin tai diagnoosiin katsomatta. Osallistumisen kriteeriksi riittää oma kiinnostus asiaa kohtaan. Tule mukaan!

 

Sulattamon Karanteenichat

Sulattamon Karanteenichat jatkaa toiminnassa läpi kesän. Kesä- ja heinäkuussa chat on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 13-15. Chatissä voit jakaa huolia ja iloja, kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä, tervehtiä muita Sulattamolaisia ja keskustelijoita sekä kertoa kesän kuulumisia.

Chat toimii osoitteessa www.tlk.io/sulattamochat ja keskusteluun voi liittyä nimellä, Facebook-tilillä tai Twitter-tilillä.

 

Pöytäroolipelit

Kesä-heinäkuussa Sulattamolla pääsee pelaamaan pöytäroolipelejä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 15-18. Roolipelejä pelataan Taiteen Sulattamon koulutustilassa, hyviä turvavälejä kunnioittaen. Pöytäroolipeleihin voi ohjaajan lisäksi osallistua 5 henkilöä. Pelaamme ns. kertapelejä, joten jokainen iltapäivä on ainutlaatuinen eläytymiskokemus. Jokainen seikkailu soveltuu ensikertalaisille, joten et tarvitse aiempaa kokemusta roolipelaamisesta, osallistuaksesi ja vaikuttaaksesi iltapäivän tarinan kulkuun. Ilmoittaudu roolipelien tapaamiskertoihin ilmoittamalla päivä jona osallistut sekä nimesi osoitteeseen heikki.sulattamo@gmail.com varmistaaksesi, että mahdut mukaan.

 

Hankkeet

Kaunis mieli –hanke on, ensimmäisenä Suomessa, kouluttanut kokemusasiantuntijoita jotka käyttävät tarinansa kerronnan tukena taiteen eri muotoja. Hanke on kehittänyt uuden koulutusmallin, jossa kokemusasiantuntijat pääsevät tuottamaan Kokemusasiantuntija taiteen keinoin -koulutuksia ja valmistuvat prosessin päätteeksi itse kouluttajiksi. Tänä keväänä käynnistyivät ensimmäiset Kaunis mieli – hankkeen kokemusasiantuntijoiden luotsaamat koulutukset Oulussa, Lahdessa, Seinäjoella ja Kouvolassa.

Kuten kaikki muukin maailmassa, myös koulutukset pysähtyivät hetkeksi keväällä, kun poikkeustila julistettiin, mutta upeat kouluttajaopiskelijat ovat ohjaavan opettajan kanssa siirtäneet koulutusten ensimmäiset osiot toimimaan onnistuneesti verkossa. Paluu arkeen siintää kuitenkin jo horisontissa. Koulutukset jäävät toukokuussa kesätauolle, mutta jatkuvat lähiopetuksen merkeissä syksyllä. Kouluttajat palaavat elokuussa Ouluun ja Lahteen saattamaan koulutukset loppuun sekä aloittamaan lähiopetusjaksot Seinäjoella ja Kouvolassa.

Hanke järjestää syksyllä Helsingissä Kokemusasiantuntija tilaisuuden, jossa hankkeen koulutuksesta valmistuneet jakavat tarinoitaan. Kannattaa siis seurata Kaunis mieli -hankkeen Facebook-sivua saadaksesi ajankohtaiset tiedot tapahtumasta!

 

Kulttuurin Verso -hankkeen soveltavan taiteen vertaisryhmän ohjaaja koulutukset ovat kesätauolla 18.5 – 9.8. Kevään -20 aikana hankkeen koulutukset on toteutettu verkko-opintoina poikkeustilanteesta johtuen. Poikkeustilanne on pakottanut ottamaan valtavan digiloikan, joka on tuottanut hyviä uusia käytäntöjä koulutuksiin ja mielenkiintoisia sisältöjä muidenkin iloksi. Tuotettuja sisältöjä voi käydä tarkastelemassa täältä
www.taiteensulattamo.fi/kulttuurin-verso-hanke/koulutuksissa-syntyneita-sisaltoja/

Tampereen (Verstas) ja Helsingin koulutukset jatkuvat jälleen elokuussa. Syksyllä on käynnistymässä myös kaksi uutta koulutusryhmää Turussa ja Vantaalla. Turun koulutus toteutetaan yhteistyössä Turun mielenterveysyhdistys ITU ry kanssa ja Vantaan koulutus Moodi-hanke/Nuorten Vantaa kanssa.

 

Teatteriproduktio

Taiteen Sulattamon seuraavaa teatteriproduktiota oli tarkoitus rakentaa yhdessä kevään 2020 aikana, mutta koronapandemia sotki suunnitelmia, eikä työn touhuun päästy kunnolla vielä keväällä. Iloksemme voimme kuitenkin ilmoittaa, että elokuussa teatteriproduktion valmistelut käynnistyvät toden teolla! Järjestämme elokuussa 3.8.-6.8.2020 intensiivileirin, jonka aikana luomme tulevan esityksen teemaa, tarinaa ja hahmoja yhdessä, ohjaaja ja näyttelijä Helena Rytin ohjauksessa. Leirille ovat tervetulleita kaikki teatteriproduktioon osallistumisesta kiinnostuneet. Kaipaamme osallistujia niin lavalle esiintymään, kuin esityksen taustajoukkoihin.

Leiri järjestetään Taiteen Sulattamon koulutustilassa osoitteessa Malmin raitti 17 A, maanantaista torstaihin kello 11-14.

Rakennetaan esitys yhdessä, yhdessä meissä on voimaa!

 

Syksy 2020

Työpajat ja koulutukset jatkuvat kesälomien jälkeen elokuussa. Tiedotamme tarkemmista aikatauluista heti elokuun alussa.

Kevään ohjelmasta koronatilanteen takia tauolle jäänyt Albumityöpaja käynnistyy syyskuussa Leena Nuoran ohjauksessa! Työpajan tapaamiskertoja on 16 ja niihin voi osallistua omien voimavarojen mukaan. Tapaamiset ovat torstaisin 3.9.-3.12. klo 17-19 sekä lauantaisin 17.10 ja 28.11. klo 11-15 Taiteen Sulattamolla. Seuraa tiedotusta, ilmoittautuminen aukeaa elokuussa!

Koronaviruspandemian takia olemme kevään ajaksi joutuneet siirtämään toimintamme verkkoon. Valtavasta digiloikasta inspiroituneina haluamme jatkaa verkkotoimintojemme kehittämistä pysyviksi palveluiksi, lähi toimintojen ohelle. Tästä tiedotamme lisätietoja syksyn aikana.

Lisätietoa kaikesta löydät nettisivuiltamme
www.taiteensulattamo.fi

 

Sulattamo on mukana monessa!

Taiteen Sulattamo on aktiivisesti mukana Taikusydän Uusimaa-verkostossa
Taikusydän on taiteen ja hyvinvoinnin yhteyksien kehittämisen ja viestinnän yhteistyöverkosto, joka kehittää ja levittää ratkaisuja, joilla taiteen sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten yhteistyö saadaan pysyväksi osaksi hyvinvointia edistäviä palveluita. Se muun muassa kerää taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutuksiin liittyvää tietoa, viestii ja välittää kulttuurihyvinvointialan ajankohtaisista asioista sekä edistää alueellista ja valtakunnallista yhteistyötä kulttuurihyvinvoinnin saralla Taikusydän alueverkostojen avulla.

 

Oikein hyvää loppukevättä ja aurinkoista kesää toivottaen, Taiteen Sulattamon tiimi

Voit avata tai ladata Sulattamon kesä 2020 uutiskirjeen pdf-tiedostona tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.