Kategoriat
Yleinen

Kulttuurin Verso -hankkeen toiminnallinen vertaisseminaari järjestetään Oodissa 11.11.

Kulttuurin Verso -hankkeen tavoitteena on ollut kehittää uudenlaista vertaistoimintamallia, jossa hyödynnetään soveltavan taiteen keinoja. 

Kolmivuotinen Kulttuurin Verso -hanke on kehittänyt  koulutusmallin, jolla koulutetaan Soveltavan taiteen vertaisryhmänohjaajia, jotka käyttävät toimintamenetelminään erilaisia taidemuotoja. 

Hanke on saanut inspiraatiota kulttuuripajamallista.

Kulttuurin Verso -hankkeen viimeisenä vuotena 2021 toteutetaan vielä viides Soveltavan taiteen vertaisryhmänohjaaja -koulutus, joka alkaa kesäkuussa Oulussa yhteistyössä Mielenvireys ry:n kanssa

Lisätietoa koulutuksista täältä

Kulttuurin Verso on tuottanut soveltavan taiteen lyhytkursseja sote-alan ammattilaisille ja vapaaehtoisille kevään 2021 aikana. Kurssilla on tutustuttu toiminnallisesti soveltavan taiteen menetelmiin ja niiden mahdollisuuksiin vertaistoiminnassa.

Kulttuurin Verso -hankkeen toiminnallinen vertaisseminaari järjestetään Oodissa 11.11.2021. Luvassa on muun muassa paneelikeskustelua, soveltavan taiteen vertaisryhmänohjaajien taidetyöpajoja ja mukavia kohtaamisia.

Vertaisseminaarissa julkaistaan myös hankkeen loppujulkaisu, joka on tarkoitettu inspiraatioksi ja tueksi sosiaali- ja terveysalojen sekä kulttuurialan ammattilaisille, jotka haluavat kehittää vertaistoimintaa soveltavan taiteen keinoin. Teoksesta tulee olemaan sekä kirjallinen että nettiin tuleva versio. 

Loppujulkaisussa kuvataan muun muassa hankkeen kehittämä Soveltavan taiteen vertaisryhmänohjaaja -koulutusmalli ja kuullaan Suomen ensimmäisten soveltavan taiteen vertaisryhmänohjaajien puheenvuoroja.