Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry ja Taiteen Sulattamo ry käynnistävät yhdessä soveltavan taiteen vertaisryhmänohjaaja –koulutuksen.

Taiteen Sulattamon maskotti Kajutsu osoittaa sormillaan katsojaa. Ylätekstina on "we want you" ja alatekstinä "versoilemaan kanssamme"

 

Koulutukseen osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta taiteen tekemisestä tai ryhmänohjaamisesta. Motivaatio kokeilla ja oppia uutta riittää.

Koulutus koostuu neljästä osa-alueesta: ryhmän ohjaaminen, soveltava taide, oman ohjaussuunnitelman kehittäminen ja testaaminen sekä vertaistyönohjaus harjoittelun aikana.

Koulutuksen jälkeen osallistujalla on valmiudet perustaa itseään kiinnostava vertaisryhmä sekä ohjata ryhmän toimintaa. Käytössä on Kulttuurin Verso – hankkeen ja ryhmätoiminnanjärjestäjän tuki ohjaustilanteessa.

Koulutus on ryhmänohjaamisen opiskelua toiminnallisesti soveltavan taiteen keinoin. Koulutus sisältää perusteet ryhmän ohjaamiseen, soveltavaan taiteeseen sekä taiteen soveltamiseen omassa vertaisryhmän ohjaamisessa. Koulutuksen aikana suunnitellaan oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden pohjalta 4 x 1.5 tunnin työpaja, jonka vertaisryhmänohjaaja toteuttaa haluamassaan ryhmässä.

Koulutukseen sisältyy vertaistyönohjaus ja tuki oman ryhmän perustamiseen, aloittamiseen ja ohjaamiseen.

Mitä koulutuksesta saa?

 

Koulutuksen tavoitteena on löytää omat vahvuudet ohjaajana sekä konkreettisia työvälineitä ryhmän ohjaamiseen, tunnistaen haasteet, joita ryhmänvetäjä kohtaa työssään. Koulutuksen aikana osallistuja pääsee kehittämään omaa ja uudenlaista ryhmätoimintaa. Välineitä taiteen soveltamiseen ryhmätoiminnassa. Koulutuksen jälkeen osallistujalla on valmiudet perustaa itseään kiinnostava vertaisryhmä sekä ohjata ryhmän toimintaa.

 

– Lähiopetuksen tuntimäärä: 120h (oppituntia)

– Oman ohjaussuunnitelma toteuttaminen: 12h

– Vertaistyönohjaus -tapaamiset: 3 x 2h

 

Kouluttajina toimivat Taiteen Sulattamosta teatteri-ilmaisunohjaajat Jenni Hoppi ja Mikaela Mansikkala.

Vierailevat kouluttajat: Kuvataiteilija Satu Haiko ja musiikkipedagogi Heinimari Herkkola

 

Lähikoulutus alkaa keskiviikkona 7.10.2020 

Aika: kaksi kertaa viikossa (ma ja ke) klo 11-15 (18 opetuskertaa/4h/kerta)

Lähikoulutuksen paikka: Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry, Kohtaamispaikka, os. Hämeenkatu 28, TURKU.

Koulutukseen valitaan 10 – 12 henkilöä.

 

Haku koulutukseen päättyy tiistaina 15.9.2020

Löydät sähköisen hakemuslomakkeen tästä linkistä.