Kategoriat
Kaunis mieli Tiedote

Kaunis mieli -hankkeelle Uusmaalainen kulttuuriteko -tunnustus

Uudenmaan liitto ja Red Carpet -festari ovat myöntäneet Taiteen Sulattamo ry:n Kaunis mieli -hankkeelle Uusmaalainen kulttuuriteko -tunnustuksen.

Hanke on luonut täysin uudenlaisen Kokemusasiantuntija taiteen keinoin -koulutuskonseptin tukemaan mielenterveystoipujia ja heidän omaisiaan sekä lisäämään ymmärrystä sairaudesta. Uudeltamaalta koulutus on levinnyt ympäri Suomea.

Koulutuksessa kokemusasiantuntijat opastetaan käyttämään taiteen eri muotoja tarinan kerrontansa tukena. Koettu kokemus on usein helpompi kertoa ja ymmärtää taiteen avulla.

Kokemusasiantuntija on henkilö, jolla on omakohtaista tietoa sairaudesta, halu jakaa oma tarinansa ja vaikuttaa ympäristöönsä. Valmistuttuaan hän tekee tärkeää työtä tietoisuuden lisääjänä, palveluiden kehittäjänä ja tasa-arvon puolestapuhujana.

Tunnustuksen vastaanottivat Taiteen Sulattamon toiminnanjohtaja, Kaunis mieli -hankkeen hankevastaava Eveliina Lafghani sekä Taiteen Sulattamon hallintopäällikkö ja tuottaja, Kaunis mieli -hankkeen tiedottaja, Sandra Beech.

Sandra Beech ja Evelina Lafghani palkinnon kanssa poseeraten kameralle punaisella matolla
Uudenmaan liitto ja Red Carpet -festari ovat myöntäneet Taiteen Sulattamo ry:n Kaunis mieli -hankkeelle Uusmaalainen kulttuuriteko -tunnustuksen.

Palkinto jaettiin Red Carpet Gaalassa hotelli Sveitsissä Hyvinkäällä torstaina 27. elokuuta. Toista kertaa jaettavan Uusmaalainen kulttuuriteko -tunnustuksen lisäksi raati palkitsi perinteisesti elokuva-alan huippunimiä.

Red Carpet -festivat on näyttelijä Antti Luusuaniemen perustama kotimaisen elokuvan festivaali, joka järjestetään 27.–30. elokuuta, nyt neljättä kertaa. Ohjelma sisältää elokuvia ja oheistapahtumia, myös verkossa.

Uudenmaan liiton perustama Uusmaalainen kulttuuriteko -palkinto myönnetään vuosittain merkittävästä teosta taiteen, kulttuurin ja luovien alojen saralla. Palkittava saa kunniakirjan ja 4 000 euroa toimintansa tueksi.

Tunnustus kertoo meille, että työmme on tärkeää ja sitä tulee jatkaa nyt ja tulevaisuudessa.

Tästä tunnustuksesta täytyy kiittää

kaikkia Sulattamolaisia,

yhteistyökumppaneita,

hanke kumppaneita: MTKL, Kukunori, Finfami uusimaa mielenterveysomaiset.

Kiitos Sulattamon hallitukselle, erityisesti puheenohtajistolle näyttelijä, kuntavaikuttaja Sara Paavolainen, näyttelijä-ohjaaja Helena Ryti

Erityinen kiitos jokaiselle koulutksessa olleille uusille Kokemusasiantuntijoille sekä uusille kouluttajillemme Sasha, Minna, Pia ja Miksu ympäri maan.

Kiitos koko Kaunis mieli hankkeen tiimi

Kouluttaja Annukka Valo

Kehittämispäällikkö Metsälintu Pahkin

Tiedottaja/Hallintopäällikkö Sandra Beech

Tuottaja, monitoiminainen Aliisa Lehtonen

Sekä hankkeessa mukana olleet Taiteilija ja erityisasiantuntija Raisa Omaheimo ja Muusikko, kouluttaja Olli-Petteri Luomala.

Hyvä mielenterveys on jokaisen oikeus pidetään yhdessä huolta siitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *