Kategoriat
Yleinen

Tulethan Sulattamolle vain terveenä!

OHJEISTUKSET SULATTAMON VIERAILIJOILLE

Älä tule sairaana

Älä tule Taiteen Sulattamon toimitiloihin jos…

 • olosi tuntuu sairaalta
 • sinulla on flunssan oireita
 • epäilet olleesi tekemisissä koronavirustartunnan saaneen henkilön kanssa

Jos kuulut riskiryhmään 

Riskiryhmiin kuuluvat saavat osallistua Taiteen Sulattamon toimintaan oman harkinnan mukaan. Tällöin on suositeltavaa, että osallistut toimintaan käyttäen maskia ja kertakäyttöisiä käsineitä. Erityisen tärkeää on myös huolehtia turvaetäisyyksien säilymisestä. Taiteen Sulattamo tarjoaa kävijöille kertakäyttömaskit.

Saapuminen Taiteen Sulattamolle ja kasvomaskien käyttö

Jos käytät julkisia liikennevälineitä, on ehdottoman tärkeää noudattaa suositusta kasvomaskin käytöstä. Kun saavut tiloihimme voit poistaa maskin oikeaoppisesti (katso video linkistä). Voit myös osallistua toimintaan maskin kanssa. Maskin käyttövelvoitetta ei tiloissamme ole. Pidämme ensisijaisesti kiinni turvaetäisyyksien noudattamisesta. 

Maskin käyttöohjeistus linkissä ja kirjallisena alla: https://www.youtube.com/watch?v=TEyRtvIJqII&feature=youtu.be

 1. Pese kädet, ennen kuin alat pukea maskia. Huolellinen käsienpesu tehdään lämpimällä vedellä ja saippualla. (Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytä käsihuuhdetta.)
 2. Kuivaa kädet huolellisesti.
 3. Älä koske maskin suojaosaan, vaan tartu siihen ainoastaan reunoista.
 4. Tarkista, mihin suuntaan paperitaitteet avautuvat: taitteiden kuuluu avautua alaspäin.
 5. Tartu maskiin vain sen reunoista ja sido nauhat taakse.
 6. Jos maskissa on tiukentava nauha kuten rautalanka, se tulee yläreunaan. Tiivistä yläreina nenänvarteen nipistämällä kahdella sormella. Maskin on oltava tiiviisti kasvoilla.
 7. Kun käytät maskia, älä koskettele sitä.
 8. Älä juo, syö tai tupakoi maski vedettynä leualle tai poskelle.
 9. Riisu maski ottamalla vain sen takaa kiinni. Älä koske maskin ulkopintaan.
 10. Sulje käytetty maski tiiviisti muovipussiin.
 11. Hävitä maski heti käytön jälkeen, jos se on kertakäyttöinen.
 12. Kangas maski suljetaan muovipussiin, pestään pesukoneessa 60 asteen pesuohjelmalla tai voit keittää kiehuvassa vedessä maskin.

Kättely ja halaaminen

Poikkeusoloista johtuen Taiteen Sulattamolla ei kätellä, halata tai muuten kosketa toisia. Käytämme tervehtimistapoja, jotka eivät vaadi kosketusta tai lähikontaktia.

 

Käsihygienia

Jokaisen Taiteen Sulattamolla vierailevan tulee saapuessaan pestä kädet saippualla ja runsaalla vedellä, sekä kuivata kädet kertakäyttöisellä käsipaperilla. Kädet tulee pestä aina WC käynnin yhteydessä, ennen ja jälkeen ruokailun, ennen ja jälkeen tupakoinnin sekä aina kun se tuntuu tarpeelliselta. 

Taiteen Sulattamon tiloissa on useita käsidesipisteitä. Käsidesiä tulee käyttää aina tarpeen tullen esimerkiksi WC käynnin yhteydessä (käsien pesun lisäksi) sekä jälkeen ja ennen pintoihin tai kahvoihin koskemista.

Turvaetäisyydet

Jokainen kävijä huolehtii omalta osaltaan turvavälien (1-2 metriä) säilyttämisestä kaikissa tilanteissa, myös ulkotiloissa, jonottaessa ja sisäänkäynneillä. Mikäli sisäänkäynnille saapuu suuri joukko ihmisiä samaan aikaan, pyydämme jäljempänä tulleita odottamaan ulkona, kunnes ensin saapuneet ovat päässeet rauhassa asettumaan sisälle tiloihin.

Jos joudumme tilanteeseen, ettei turvavälien pitäminen ole mahdollista otamme käyttöön kasvomaskit. Toiminnan ohjaajat huolehtivat siitä, ettei edellä mainittuja tilanteita pääse syntymään.

 

Yskiminen ja aivastaminen

Suu ja nenä tulee peittää yskittäessä ja aivastaessa. Jos on tarpeen yskiä tai aivastaa, tee se hihaasi tai esimerkiksi kertakäyttöiseen nenäliinaan. Myös kasvoihin koskemista tulee välttää.

 

Kahvitarjoilut, lounaat

Mahdolliset kahvitarjoilut tarjoillaan aina työntekijän tai toiminnan ohjaajan toimesta. Odota, että työntekijä tarjoilee, älä ota omatoimisesti. 

 

Yhteystietojen keruu ja ilmoittaminen koronaepäilystä

Jos sairastut koronavirustautiin ja olet oleskellut Taiteen Sulattamolla kahden edeltävän viikon aikana, pyydämme että ilmoitat siitä meille, jotta informaatio saadaan kulkemaan myös muille samaan aikaan tiloissamme oleskelleille.

Yhteystiedot: 

TAITEEN SULATTAMO RY

info@taiteensulattamo.fi 

Puh: 040 180 6689
Malmin raitti 17 C, 00700 Helsinki

Tilojen rajaaminen

Taiteen Sulattamon tukikohta on rajattu kolmeen erilliseen tilakokonaisuuteen. Tilat ovat Työpajatila, Hallinnon tila sekä Koulutustila. Oleskelu on sallittu vain siinä tilassa, jossa toiminta, johon osallistut, järjestetään. Jokaisessa tilakokonaisuudessa on oma WC ja esimerkiksi kahvinkeittovälineet ym. tarvittavat välineet. Tilakokonaisuudesta toiseen kulkeminen ei ole sallittua. Jokaisesta tilasta löytyy useita käsidesipisteitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.