Kategoriat
Yleinen

Tulethan Sulattamolle vain terveenä

Koronaohjeistus Sulattamon kävijöille

Älä tule sairaana

Älä tule Taiteen Sulattamon toimitiloihin jos:

 • olosi tuntuu sairaalta
 • sinulla on flunssan oireita
 • epäilet olleesi tekemisissä koronavirustartunnan saaneen henkilön kanssa

Kasvomaskin käyttö

Taiteen Sulattamolla on käytössä maskisuositus. Sulattamo tarjoaa kasvomaskit kävijöille. Jos käytät julkisia liikennevälineitä, on tärkeää noudattaa suositusta kasvomaskin käytöstä. 

Maskin käyttöohjeistus 

 1. Pese kädet, ennen kuin alat pukea maskia. Huolellinen käsienpesu tehdään lämpimällä vedellä ja saippualla. (Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytä käsihuuhdetta.)
 2. Kuivaa kädet huolellisesti.
 3. Älä koske maskin suojaosaan, vaan tartu siihen ainoastaan reunoista.
 4. Tarkista, mihin suuntaan paperitaitteet avautuvat: taitteiden kuuluu avautua alaspäin.
 5. Tartu maskiin vain sen reunoista ja sido nauhat taakse.
 6. Jos maskissa on tiukentava nauha kuten rautalanka, se tulee yläreunaan. Tiivistä yläreina nenänvarteen nipistämällä kahdella sormella. Maskin on oltava tiiviisti kasvoilla.
 7. Kun käytät maskia, älä koskettele sitä.
 8. Älä juo, syö tai tupakoi maski vedettynä leualle tai poskelle.
 9. Riisu maski ottamalla vain sen takaa kiinni. Älä koske maskin ulkopintaan.
 10. Sulje käytetty maski tiiviisti muovipussiin.
 11. Hävitä maski heti käytön jälkeen, jos se on kertakäyttöinen.
 12. Kangas maski suljetaan muovipussiin, pestään pesukoneessa 60 asteen pesuohjelmalla tai voit keittää kiehuvassa vedessä maskin.

Kättely ja halaaminen

Taiteen Sulattamolla ei kätellä, halata tai muuten kosketa toisia. Käytämme tervehtimistapoja, jotka eivät vaadi kosketusta tai lähikontaktia.

Käsihygienia

Taiteen Sulattamolla vierailevan tulee saapuessaan desinfioida kätensä. Taiteen Sulattamon tiloissa on useita käsidesipisteitä. Käsidesiä tulee käyttää aina tarpeen tullen esimerkiksi WC käynnin yhteydessä (käsien pesun lisäksi) sekä jälkeen ja ennen pintoihin tai kahvoihin koskemista.

Kädet tulee pestä aina WC käynnin yhteydessä, ennen ja jälkeen ruokailun, ennen ja jälkeen tupakoinnin, sekä aina kun se tuntuu tarpeelliselta. 

Turvaetäisyydet

Jokainen kävijä huolehtii omalta osaltaan turvavälien säilyttämisestä kaikissa tilanteissa, myös ulkotiloissa, jonottaessa ja sisäänkäynneillä. 

Yskiminen ja aivastaminen

Suu ja nenä tulee peittää yskittäessä ja aivastaessa. Jos on tarpeen yskiä tai aivastaa, tee se hihaasi tai esimerkiksi kertakäyttöiseen nenäliinaan. Myös kasvoihin koskemista tulee välttää.

 Kahvitarjoilut, lounaat

Mahdolliset kahvitarjoilut tarjoillaan aina työntekijän tai toiminnan ohjaajan toimesta. Odota, että työntekijä tarjoilee, älä ota omatoimisesti. 

Yhteystietojen keruu ja ilmoittaminen koronaepäilystä

Taiteen Sulattamo kerää yhteystiedot toimintaan osallistuneilta korona-altistumisten varalta.

Jos sairastut koronavirustautiin ja olet oleskellut Taiteen Sulattamolla kahden edeltävän viikon aikana, pyydämme että ilmoitat siitä meille, jotta informaatio saadaan kulkemaan myös muille samaan aikaan tiloissamme oleskelleille.

Yhteystiedot: 

TAITEEN SULATTAMO RY

info@taiteensulattamo.fi 

Puh: 040 180 6689
Malmin raitti 17 C, 00700 Helsinki

Tilojen rajaaminen

Taiteen Sulattamon tukikohta on rajattu kolmeen erilliseen tilakokonaisuuteen. Tilat ovat Työpajatila, Hallinnon tila sekä Koulutustila. Oleskelu on sallittu vain siinä tilassa, jossa toiminta, johon osallistut, järjestetään. Jokaisessa tilakokonaisuudessa on oma WC ja esimerkiksi kahvinkeittovälineet ym. tarvittavat välineet. Tilakokonaisuudesta toiseen kulkeminen ei ole sallittua. Jokaisesta tilasta löytyy useita käsidesipisteitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.