Työpajat

Taiteen Sulattamo järjestää vapaan pääsyn luovia työpajoja ja muuta ryhmätoimintaa Helsingin Malmilla osoitteessa Malmin raitti 17, 00700 Helsinki.

Toimintaan ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat edistää omaa mielen hyvinvointiaan taiteen keinoin.

Kiinnitämme erityistä huomiota hyvään hygieniaan, jotta meillä kaikilla olisi Sulattamon tiloissa turvallista olla. Luethan hygieniaohjeistuksen alta ennen Sulattamolle saapumista.

Työpajatoiminnan vuonna 2022 mahdollistaa Helsingin kaupunki


Työpajat kesällä ja syksyllä 2022

Taiteen Sulattamon työpajat pyörivät arkipäivisin Sulattamolla. Tietoa osallistumisesta löydät työpajojen esittelyistä.

Tutustu alta toimintaan ja tule mukaan!


Maanantain maistiaiset – Sulattamo tutuksi!

Maanantaisin klo 11-12, Työpajatila

Onko Taiteen Sulattamo sinulle vielä vieras paikka? Haluaisitko tutustua toimintaamme ennen työpajaan osallistumista? Maanantain maistiaisissa pääset kokeilemaan työpajoista tuttuja taideharjoitteita ja saat tietoa Sulattamon toiminnasta. Ehkä löydät juuri sinulle sopivan pajan! Tervetuloa tutustumaan toimintaamme matalalla kynnyksellä.


Luova Tauko

Maanantaisin klo 12-14, Työpajatila

Maanantain Luovan tauon aikana Sulattamon työpajatila on avoinna vapaalle ajanvietolle. Tarjolla on kahvia, teetä ja maalausvälineitä. Tervetuloa viettämään luovaa taukoa kanssamme!


Irti arjesta luovuuden keinoin

Maanantaisin klo 15-17, (19.9.-24.10. & 7.11.-12.12.) Työpajatila

Irti arjesta luovuuden keinoin on kuvataidekurssi, jossa herätellään luovuutta erilaisten kuvallisten harjoitteiden avulla. Aiheina ovat mm. yhteismaalaus, runosta kuvaksi, musiikkimaalaus ja vesivärimaalauksen alkeet.


Kirjoitustyöpaja

Tiistaisin klo 11-14, Työpajatila

Eija Toivialan Kirjoitustyöpajassa tehdään lyhyitä harjoitteita, joita jokainen voi halutessaan jakaa ryhmässä. Työpajassa ei pyritä tuottamaan tai hiomaan valmista tekstiä, vaan tarkoituksena on aukoa luovuuden kanavia ja inspiroitua toisten teksteistä.


Jooga

Tiistaisin klo 15-16:15, (9.8.-11.10.) Työpajatila

Sulattamon jooga on kaikille avoin harjoitus, jossa huomioidaan osallistujat yksilöinä – jokaiselle harjoituksen tarkoitus tai päämäärä on omanlaisensa.


Taidetyöpaja

Keskiviikkoisin klo 11-14, Työpajatila

Taidetyöpajassa käsitellään vaihtuvia aiheita kuvataiteen kautta. Tavoitteena on oman luovuuden vahvistaminen ja itseilmaisun kehittäminen taiteen keinoin.


Musatyöpaja

Keskiviikkoisin klo 17:30-19:30, (7.9.-9.11.) Koulutustila 

Musatyöpajassa harjoitellaan bändisoittamista tuttujen kappaleiden parissa sekä opetellaan ryhmän oman musiikin tekoa. Työpajan sisältö muokkautuu ryhmän toiveiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Ennakkoilmoittautuminen ryhmään on nyt auki


Luovan ilmaisun työpaja

Työpaja ei jatku 11.8, alkamisajankohdasta tiedoitetaan myöhemmin

Luovan ilmaisun työpajassa harjoitellaan ilmaisutaitoa matalalla kynnyksellä. Työpajassa pääset harjoittamaan ilmaisullisia taitoja, mielikuvitusta ja vuorovaikutusta helppojen harjoitusten kautta.


Sulattamon Lauluryhmä

Torstaisin klo 18-20, (18.8.-6.10.) Koulutustila

Sulattamon oma Lauluryhmä aloittaa huhtikuussa kuoronjohtaja Riikka Juntusen ohjaamana. Lauluryhmässä haetaan yhteyttä omaan kehoon, etsitään tapoja käyttää ääntä tavoilla, jotka tuntuvat miellyttäviltä ja tuottavat iloa sekä luodaan yhteisöllisyyttä kuuntelemalla ja yhdessä tekemällä.

Ennakkoilmoittautuminen ryhmään on nyt auki


Käsityö- ja muotoilutyöpaja

Perjantaisin klo 11-14, Työpajatila

Käsityö- ja muotoilutyöpajassa suunnitellaan ja valmistetaan itse erilaisia käyttö- ja koriste-esineitä. Jokaisella työpajakerralla valmistetaan pieni käsityöprojekti.


Pöytäroolipelit 

Tiistaisin klo 17-21, Discord-alusta
Perjantaisin klo 17-21 Työpajatila

Pöytäroolipelejä pelataan Mixu Laurosen johdolla tiistaisin Discordissa ja perjantaisin paikan päällä Sulattamolla.


Muu toiminta

Tim Show Twitchissä

Perjantaisin klo 20 alkaen
Twitch-tilillä taiteensulattamo

Taiteen Sulattamon Tim vetää perjantaisin Twitchissä mielenterveysaiheista striimiä. Tervetuloa chattailemaan perjantaisin klo 20:00 alkaen Twitch-tilille @taiteensulattamo.

Avomielin-verkko

Arkipäivisin klo 9-15
Discord-alustalla

Avomielin-verkko on yhdistysten ylläpitämä täysi-ikäisille mielenterveyskuntoutujille ja muille kiinnostuneille suunnattu Discord-keskustelualusta. Osallistujat voivat jutella vertaisten, ammattilaisten ja koulutettujen vapaaehtoisten kanssa. Aktiivista keskustelua on yleensä joka arkipäivä! Päivystäjä on paikalla arkipäivisin klo 9-15.


Osallistuminen

Taiteen Sulattamon ryhmätoimintaan on vapaa pääsy ja kuka tahansa kiinnostunut on tervetullut osallistumaan. Kaikkiin harjoituksiin osallistuminen on vapaaehtoista.

Ilmoittautumiset

Ilmoittautumiset ovat käytössä Musatyöpajassa, Lauluryhmässä ja Pöytäroolipeleissä. Muuhun toimintaan ei ole ennakkoilmoittautumista, vaan toimintaan voi osallistua saapumalla paikalle aloitusajankohtana. 


Vierailulle ryhmän kanssa?

Taiteen Sulattamon toimintaan voi tulla tutustumaan myös ryhmän kanssa. Ryhmävierailut toteutetaan Maanantain maistiaisten yhteydessä maanantaisin klo 11-12. Mikäli suunnittelet käyntiä Sulattamolle porukalla, olethan etukäteen yhteydessä sähköpostitse info@taiteensulattamo.fi