Työpajat

Taiteen Sulattamo järjestää vapaan pääsyn luovia työpajoja ja muuta ryhmätoimintaa Helsingin Malmilla osoitteessa Malmin raitti 17, 00700 Helsinki. Voit kysyä työpajoihin liittyvistä asioista joko puhelimitse 040 180 6689 tai sähköpostitse info@taiteensulattamo.fi

Toimintaan ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat edistää omaa mielen hyvinvointiaan taiteen keinoin.

Kiinnitämme erityistä huomiota hyvään hygieniaan, jotta meillä kaikilla olisi Sulattamon tiloissa turvallista olla. Luethan hygieniaohjeistuksen alta ennen Sulattamolle saapumista.

Työpajatoiminnan vuonna 2022 mahdollistaa Helsingin kaupunki


Työpajat kesällä ja syksyllä 2022

Taiteen Sulattamon työpajat pyörivät arkipäivisin Sulattamolla. Tietoa osallistumisesta löydät työpajojen esittelyistä.

Tutustu alta toimintaan ja tule mukaan!


Maanantain maistiaiset – Sulattamo tutuksi!

Maanantaisin klo 11-12, Työpajatila

Huom! Syyskaudella ei enää järjestetä Maanantain maistiaisia.

Onko Taiteen Sulattamo sinulle vielä vieras paikka? Haluaisitko tutustua toimintaamme ennen työpajaan osallistumista? Maanantain maistiaisissa pääset kokeilemaan työpajoista tuttuja taideharjoitteita ja saat tietoa Sulattamon toiminnasta. Ehkä löydät juuri sinulle sopivan pajan! Tervetuloa tutustumaan toimintaamme matalalla kynnyksellä.


Luova tauko

Maanantaisin klo 12-14, Työpajatila

Huom! Maanantaina 5.12. ei järjestetä Luovaa taukoa.

Maanantain Luovan tauon aikana Sulattamon työpajatila on avoinna vapaalle ajanvietolle. Tarjolla on kahvia, teetä ja maalausvälineitä. Tervetuloa viettämään luovaa taukoa kanssamme!


Kirjoitustyöpaja

Tiistaisin klo 11-14, Työpajatila

Eija Toivialan Kirjoitustyöpajassa tehdään lyhyitä harjoitteita, joita jokainen voi halutessaan jakaa ryhmässä. Työpajassa ei pyritä tuottamaan tai hiomaan valmista tekstiä, vaan tarkoituksena on aukoa luovuuden kanavia ja inspiroitua toisten teksteistä.


Taidetyöpaja

Keskiviikkoisin klo 11-14, Työpajatila

Taidetyöpajassa käsitellään vaihtuvia aiheita kuvataiteen kautta. Tavoitteena on oman luovuuden vahvistaminen ja itseilmaisun kehittäminen taiteen keinoin.


Luovan ilmaisun työpaja

Torstaisin klo 11-14, Työpajatila

Huom! retkipäivänä 1.12. ei järjestetä Luovan ilmaisun työpajaa.

Luovan ilmaisun työpajassa harjoitellaan ilmaisutaitoa matalalla kynnyksellä. Työpajassa pääset harjoittamaan ilmaisullisia taitoja, mielikuvitusta ja vuorovaikutusta helppojen harjoitusten kautta.


Retkitoiminta

Syyskauden viimeinen retkipäivä on torstaina 1.12. Retkipäivä alkaa yhteislähdöllä Taiteen Sulattamolta klo 10 ja päättyy retkikohteeseen klo 14. Retki on maksuton.


Käsityö- ja muotoilutyöpaja

Perjantaisin klo 11-14, Työpajatila

Käsityö- ja muotoilutyöpajassa suunnitellaan ja valmistetaan itse erilaisia käyttö- ja koriste-esineitä. Jokaisella työpajakerralla valmistetaan pieni käsityöprojekti.


Pöytäroolipelit


Perjantaisin klo 17-21 Työpajatila

Pöytäroolipelejä pelataan Mixu Laurosen johdolla perjantaisin Sulattamolla.


Muu toiminta

Tim Show Twitchissä

Perjantaisin klo 20 alkaen
Twitch-tilillä taiteensulattamo

Taiteen Sulattamon Tim vetää perjantaisin Twitchissä mielenterveysaiheista striimiä. Tervetuloa chattailemaan perjantaisin klo 20:00 alkaen Twitch-tilille @taiteensulattamo.

Avomielin-verkko

Arkipäivisin klo 9-15
Discord-alustalla

Avomielin-verkko on yhdistysten ylläpitämä täysi-ikäisille mielenterveyskuntoutujille ja muille kiinnostuneille suunnattu Discord-keskustelualusta. Osallistujat voivat jutella vertaisten, ammattilaisten ja koulutettujen vapaaehtoisten kanssa. Aktiivista keskustelua on yleensä joka arkipäivä! Päivystäjä on paikalla arkipäivisin klo 9-15.


Osallistuminen

Taiteen Sulattamon ryhmätoimintaan on vapaa pääsy ja kuka tahansa kiinnostunut on tervetullut osallistumaan. Kaikkiin harjoituksiin osallistuminen on vapaaehtoista.

Ilmoittautumiset

Ilmoittautumiset ovat käytössä Musatyöpajassa, Lauluryhmässä ja Pöytäroolipeleissä. Muuhun toimintaan ei ole ennakkoilmoittautumista, vaan toimintaan voi osallistua saapumalla paikalle aloitusajankohtana. 


Vierailulle ryhmän kanssa?

Taiteen Sulattamon toimintaan voi tulla tutustumaan myös ryhmän kanssa. Ryhmävierailut toteutetaan Maanantain maistiaisten yhteydessä maanantaisin klo 11-12. Mikäli suunnittelet käyntiä Sulattamolle porukalla, olethan etukäteen yhteydessä sähköpostitse info@taiteensulattamo.fi