Kategoriat
Yleinen

Taiteen Sulattamo on mukana #Taklaastigma kampanjassa!

TAITEEN SULATTAMO on mukana #Taklaastigma kampanjassa!

Taklaa stigma -kampanja haluaa poistaa mielenterveysongelmien aiheuttamaa stigmaa: sen aiheuttamaa häpeän tunnetta, joka johtaa mielenterveysongelmia kokeneen osallisuuden heikkenemiseen sekä mielenterveysongelmiin liittyviä ennakkoluuloja, jotka vaikuttavat osallistumisen mahdollisuuteen.

Taklaa Stigma -kampanja avattiin 26.3. Taiteen Sulattamon järjestämässä keskustelutiliasuudessa KokoTeatterilla

Keskustelutilaisuuteen osallistuivat Outi Alanko-Kahiluoto, Vihreät, J-P Väisänen, SKP, Lotta Backlund, Kokoomus, Tuula Haatainen, SDP, Eeva Kärkkäinen, Keskusta, Petra Malin, vasemmistoliitto

Petra Malin ja Eeva Kärkkäinen #taklaastigma
Tuula Haatainen #TaklaaStigma
Olavi Sydänmaanlakka avaamassa #TaklaaStigma -kampanjan

Mitä voin tehdä?

  1. Tieto vähentää ennakkoluuloja ja poistaa stigmaa. Jaa tietoa ja hae tietoa mielenterveyden ongelmista ja kokemuksistasi. Herätä keskustelua sosiaalisessa mediassa #taklaastigma #ihminenensin ja #mielenterveysvaalit. Voit ladata profiilikuvaksesi #taklaastigma -logon. Jaa myös tämä kampanjasivu ja haasta ihmiset mukaan.
  2. Allekirjoita Terapiatakuu -kansalaisaloite täältä. Joka toinen suomalainen kokee jossakin vaiheessa elämäänsä mielenterveyden häiriön, mutta vain puolet mielenterveyden häiriötä sairastavista saa tarvitsemaansa hoitoa. Ehdotettu lakimuutos perusterveydenhuoltoon sisältyvien mielenterveyspalvelujen terapiatakuusta takaa kaikille nopean pääsyn hoidolliseen psykoterapiaan tai muuhun psykososiaaliseen hoitoon ensimmäisen terveyskeskuskäynnin jälkeen.

 Tarkemmin terapiatakuusta voit lukea mielenterveyspoolin sivuilta.
  3. Kysy eduskuntavaaliehdokkaaltasi, miten hän aikoo edistää mielenterveysongelmien kokonaisvaltaista huomioimista kansanedustajana. Herätä keskustelua ehdokkaiden kesken ja haasta ehdokkaasi taklaamaan stigma ja jakamaan sosiaalisessa mediassa tämä sivu!

Taklaa stigma -kampanja on toteutettu yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton, Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFamin, Kokoa ry:n, Taiteen Sulattamon ja Kukunorin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.