Kategoriat
Toiminta Yleinen

SOSIAALISEN TAITEEN INNOVAATIOILTA

Tervetuloa Taiteen Sulattamon ja KokoTeatterin emännöimään keskustelutilaisuuteen KokoTeatterille, Hämeentie 3, Helsinki

Tiistai 16.10. Klo 16-18

SOSIAALISEN TAITEEN INNOVAATIOILTA JA RIISUTTU ELÄMÄ -teatteriesitys

Vuoropuhelulle omistettu taidekentän sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten tapaaminen. Keskustelun jälkeen Taiteen Sulattamon esitys Riisuttu elämä klo 19:00.

 

Innovaatioillan keskustelijat:

Olavi Sydänmaanlakka, toiminnanjohtaja Mielenterveyden keskusliitto

Satu Silvo, Näyttelijä ja kunnallispoliitikko

Tytti Tuulos, Terveyttä kulttuurista Mielenterveysseura ry

Sanni Sihvola, tanssitaiteilija/ järjestötyöntekijä Space! -hanke

Veli-Matti Lehikoinen, kokemusasiantuntija

Kaisa Paavolainen, vt. toiminnanjohtaja Teatterikeskus

 

Mukana ovat myös Eveliina Lafghani, Taiteen Sulattamon toiminnanjohtaja sekä Riisuttu elämä -esityksen ohjaaja ja KokoTeatterin teatterinjohtaja Anna Veijalainen

 

Tilaisuuden tavoitteena on avata keskustelua taiteen hyvinvointivaikutusten käytäntöönpanosta ja menetelmien juurruttamisesta.

Sosiaali- ja terveysala on murroksen kynnyksellä. Toimintakulttuurit muuttuvat ja hoitoalalla noudatetaan yhä enemmän kokonaisvaltaisia käytäntöjä ja ennaltaehkäisyyn perustuvaa hoitoa. Taide on tässä hyvinvointikeskustelussa keskeisessä roolissa. Soveltavalla teatterilla alkaa olla jo historiaa suomalaisessa teatterikentässä. Taidekentän rahoitusmallit ja rakenteet ovat myös murroksessa. Kenen tulisi rahoittaa taiteella tavoiteltavaa hyvinvointia?

Tavoitteenamme on tuoda eri alojen toimijoita yhteen jakamaan näkemyksiä alasta ja aiheesta sekä tuottaa hedelmällistä keskustelua yhteisestä tulevaisuudesta.

Innovaatioilta jatkuu Taiteen Sulattamon ja KokoTeatterin yhteistuotantona valmistamalla Riisuttu elämä esityksellä klo 19:00. Esitys on Suomen ensimmäinen kulttuurikokemusasiantuntija menetelmällä valmistunut näyttämöteos.

Riisuttu elämä on kertomus ihmisestä jonka mielenterveys on järkkynyt. Esitys käy läpi syitä, seurauksia ja tukea jota ihminen saa matkalla toipumiseen. Riisutun elämän voima on toivo ja usko siihen, että ihmisen voi hyväksyä juuri sellaisena kuin hän on. Lavalla nähdään mielenterveystoipuja, joka haluaa jakaa oman tarinansa teatterin keinoin.

 

Lippuja Riisuttu elämä esitykseen saa paikanpäältä tai Tiketistä ennakkoon.

 

Keskustelutilaisuus on pääsymaksuton.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *