Kategoriat
Yleinen

Mind@Work Project

Mind@Work Project on nuorten aikuisten, mielenterveysjärjestöjen ja akatemian yhteinen hanke, joka kysyy nuorilta aikuisilta: ”Mikä pelottaa, uuvuttaa tai rasittaa työelämässä? Ja mikä auttaa jaksamaan?” Hanke kutsuu jakamaan työelämäkokemuksia ja osallistumaan yhteisölliseen hankeeseen terveemmän työkulttuurin puolesta.

Hankkeessa kerätään 18-35-vuotiaiden kokemuksia työssä jaksamisesta ja ajatuksia tulevaisuuden työkulttuurista. Vähemmistöjen (LGBTQ+, etniset vähemmistöt yms.) sekä pidempiaikaisia mielenterveyden ongelmia kokeneiden tarinat ovat erityisen tervetulleita.

Mind@Work Project on yhteisöllinen taiteen ja tieteen projekti, jossa myös Sulattamo on mukana. Tavoitteena on luoda kansainvälinen kollektiivinen kertomus: kokemuksien pohjalta luodaan audiodokumentaarinen podcast-sarja. Tarinoita jaetaan myös sosiaalisessa mediassa – tavoitteena herättää laajempaa keskustelua tärkeästä aiheesta. Tarinat muodostavat myös tutkimusaineiston, jota käytetään muun muassa laadulliseen tutkimukseen nuorten aikuisten työelämäkokemuksista ja työhyvinvoinnista.

Lähetä tarinasi osoitteessa: mindatworkproject.org

Hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat suomalaiset mielenterveysjärjestöt MIELI Suomen Mielenterveys ry ja Taiteen Sulattamo, ruotsalainen Balans, Euroopan mielenterveysjärjestö GAMIAN-Europe sekä Turun yliopisto. Helsinkiläinen äänituotantoyhtiö Artlab vastaa audiodokumentaarisen podcast-sarjan tuottamisesta.