Kategoriat
Yleinen

Keskusteluapua ilman jonottamista ja odottamista

Olen Minna Orre ja opiskelen ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi Helsingin psykoterapiainstituutissa. Tarjoan nyt muutamalle mahdollisuuden lyhytterapiaan maksuttomasti elokuusta alkaen.

Keskusteluapua ilman jonottamista ja odottamista

Lyhytterapiaan et tarvitse lääkärin lähetettä. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on matalan kynnyksen psykososiaalista tukea -luottamuksellinen keskusteluprosessi, jossa keskitymme voimavarojen ja toimivan arjen löytämiseen. Katse on tulevassa mennyttä unohtamatta. 

Tyypillinen kesto on 1-10 kertaa. Ja jo muutamalla käynnillä voidaan saada paljon aikaan. Terapia räätälöidään tarpeidesi ja toiveidesi mukaan. Otan vastaan Taiteen Sulattamon tiloissa lähinnä iltapäivisin ja iltaisin tai sopimuksen mukaan.

Lyhytterapia sopii:

-tueksi eri elämäntilanteisiin

-avuksi kriisi- ja muutosvaiheisiin

-ennaltaehkäiseväksi avuksi

Lyhytterapeutti opiskelijana olen helposti lähestyttävä,lempeä ja kannustava. Ihmisten kohtaaminen ja läsnäolo on minulle sydämen asia.

Olen koulutukseltani ratkaisukeskeinen valmentaja. Olen opiskellut NLP:tä ja olen myös koulutettu kokemusasiantuntija ja kokemusasiantuntijakouluttaja taiteenkeinoin. Istunnoissa voidaan käyttää myös luovia menetelmiä ja erilaisia rentoutusmenetelmiä.

Tule paikalle sellaisena kuin olet.

Jos kiinnostuit, ota minuun yhteyttä sähköpostitse, niin sovitaan jatkosta: minna.orre@gmail.com

Harjoitusasiakkaita otan ensi alkuun 4 (4x 45min/hlö) 

Ystävällisesti Minna

Mitä ratkaisukeskeinen lyhytterapia on?

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on matalan kynnyksen keskusteluapua, joka soveltuu vaikeisiin elämäntilanteisiin ja ongelmiin kuten pelkoihin, ahdistukseen, masennukseen, parisuhde- ja perhekriiseihin, isoihin muutoskohtiin tai työelämän pulmatilanteisiin. 

Pääpaino on nykyisyyden ja tulevaisuuden käsittelyssä menneisyyden sijaan. Menneisyyttä käsitellään sen mukaan kuin tilanteessa on tarpeellista. Menneisyys on silti tärkeä osa työskentelyä, sillä usein kaikesta jo koetusta paljastuvat myös asiakkaan voimavarat. Sama koskee nykyisyyttä. Monesti vasta terapiassa asiakas tulee tietoiseksi omista vahvuuksistaan, jotka arjessa katoavat huolien alle. Tulevaisuus taas on ratkaisukeskeisessä työskentelyssä kiinnostavaa, koska sieltä parhaiten löytyvät asiakkaan toiveet. Niitä kohti työskennellään yhdessä. 

Terapia on asiakkaan ja terapeutin välistä luovaa, tasavertaista keskustelua. Työskentely on yksilöllistä ja asiakaslähtöistä: asiakkaan itse esiintuomilla ongelmilla ja muutostoiveilla on iso merkitys. Terapeutin tehtävä on auttaa asiakasta löytämään pieniä askelia ja voimavaroja, joiden avulla elämänlaatu paranee. Istunnoissa pyritään lisäämään toivoa, joustavuutta ja armollisuutta sekä suhtautumistavan muutosta, jonka tuloksena asiakkaan näkökulma ongelmaansa muuttuu. 

Lyhytterapia ei ole psykoterapiaa ja tarvittaessa lyhytterapeutit ohjaavatkin asiakkaansa varsinaiseen terveydenhuoltoon, mikäli lyhytterapeuttinen työote ei ole riittävä. Monet asiakkaat saavat kuitenkin avun jo pelkästä lyhytterapiasta. Ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan ei tarvita lähetettä. Terapia ei ole Kela-korvattavaa. Lyhytkestoisuutensa ansiosta se on kuitenkin todettu asiakkaalle kustannustehokkaaksi terapiamuodoksi.

Ratkaisukeskeistä terapiaa kutsutaan myös voimavarakeskeiseksi tai voimavarasuuntautuneeksi terapiaksi. Sen kehittäminen alkoi Yhdysvalloissa 1970- ja 80-lukujen taitteessa vastapainoksi ongelmakeskeiselle mielenterveystyölle.