Kategoriat
Yleinen

Toiminnanjohtajasta Vuoden mielenterveyshoitaja

Vuoden Mielenterveyshoitaja -palkinto

Vuoden Mielenterveyshoitajaksi valittu Eveliina Lafghani:

”Ymmärrys toisiamme kohtaan kasvaa, kun kohtaamme, kuuntelemme ja kerromme!”

Helsinkiläinen kulttuurilähettiläs Eveliina Lafghani ”kruunattiin” torstaina 22.3. Vuoden Mielenterveyshoitajaksi. Valinnan takana on Suomen Mielenterveyshoitoalan Liitto. Äänestyksen tulos julkistettiin liiton vuosittaisilla psykiatrian opintopäivillä Tampereella.

Eveliina on koulutettu mielenterveyshoitaja, mutta kulttuurilähettilään henki häneen on istutettu jo syntymässä.

Kansainvälistä kulttuuria tämä suomalaisperheeseen Tanskassa syntynyt nainen imi elämänsä ensimmäiset seitsemän vuotta Kööpenhaminasta ja myöhemmin puolisonsa kotimaasta Marokosta, jossa nuori perhe asui aikanaan kolmen vuoden ajan. Marokossa Eveliina toimi kouluttajana ja toiminnanjohtajana vaikeavammaisille sekä mielenterveyspotilaille suunnatussa kehitysyhteistyössä.

Teatteri on moninaisen kulttuurin kirjosta Eveliinalle se ykkösjuttu. Teatteria hän on opiskellut ja teatteria hän on tehnyt. Hänen nykyinen työnantajansa on mielenterveyskuntoutujien perustama taideyhteisö Taiteen Sulattamo, jossa Eveliina teki ensin viisi vuotta vapaaehtoistyötä oman hoitajatyönsä ohessa. Nyt yhteisö on saanut merkittävän tukirahoituksen STEA:lta (ent. Raha-automaattiyhdistys). Sen ansiosta toiminta laajeni. Eveliina on tällä hetkellä Sulattamon toiminnanjohtaja.

Mittavan hoitouransa ohessa Eveliina Lafghani on myös luonut julkaisun Muslimi terveydenhuollon asiakkaana. Hän on tehnyt lisäksi uraauurtavaa työtä kiertämällä puhumassa kouluissa islamista uskontona ja laajentamassa eri tavoin ihmisten kulttuuriymmärrystä. – Me ihmiset olemme erilaisia, myös sinä ja minä. Ymmärrys toisiamme kohtaan kasvaa, kun kohtaamme, kuuntelemme ja kerromme, siis vuorovaikutuksessa, sanoo Lafghani.

Teksti ja kuva: Ulla Aurio

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *