Kategoriat
Yleinen

Taiteen Sulattamo osallistuu Mielenterveysmessuille

Taiteen Sulattamo osallistuu Mielenterveysmessuille 19.11.-20.11.2019

Taiteen Sulattamon osasto löytyy toisesta kerroksesta paikkanumerosta 21 molempina päivinä. Kerromme paikan päällä toiminnastamme. Mukana myös hankkeemme Kaunis mieli ja Kulttuurin verso.

Minnan kokemustarina

”Olin kuin nurkkaan ahdistettu, näännytetty eläin. Aloin jopa uskoa, että kaikki on minun vikaani ja olen itse aiheuttanut kaiken. Että minä olen se, joka on vainoharhainen niin kuin hän väitti”

Minnan kokemustarina kertoo henkisestä ja fyysisestä parisuhdeväkivallasta ja sitä seuranneesta psyykeen hajoamisesta, aivovammasta ja post-traumaattisesta stressihäiriöstä. Pala palalta itsearvostus ja -kunnioitus sekä rakkaus elämään kuitenkin alkaa rakentua uudelleen.

Kaunis mieli –hanke kouluttaa ensimmäisenä Suomessa kulttuurikokemusasiantuntijoita. Kokemusasiantuntija on henkilö, jolla on kokemustietoa sairaudesta sekä halu jakaa oma tarinansa ja vaikuttaa ympäristöönsä. Kokemusasiantuntijat tekevät tärkeää työtä tietoisuuden lisääjinä, palveluiden kehittäjinä ja tasa-arvon puolestapuhujina. Kokemusasiantuntijat lisäävät ymmärrystä ihmisten välille.

Kulttuurikokemusasiantuntija Minna kertoo kokemustarinansa tiistaina Mielenterveysmessuilla 19.11 klo 15-15.45 Aalto-salissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *