Kategoriat
Festivaalit Teatteri

Luukku esitys vierailee OFF Tampere ohjelmistossa!

Taiteen Sulattamon Luukku esitys OFF Tampere ohjelmistossa!

MielenTilat – teatterifestarin OFF Tampere ohjelmistossa nähdään  Luukku – sarja koomisia ja koskettavia kohtauksia. Helena Rytin ohjaaja Luukku on saanut ensi-iltansa marraskuussa 2016, mutta sen voimakas sanoma on edelleen iskussa, ja sen voi päästä kokemaan elokuussa Tampereelle.

Esitys MielenTilojen torstaina 9.8. klo 16:00 Lielahden kartanossa.

Taiteen Sulattamo ry on  mielenterveystoipujien, muiden syrjäytymisvaarassa olevien erityisryhmien ja kulttuurialan ammattilaisten perustama yhdistys, jonka tehtävänä on tuottaa yhteisöllistä taidetta. Sulattamon projektien tavoitteena on kehittää osallistujan elämänhallinnan taitoja antaa mahdollisuus jokaiselle ihmiselle olla osana taidetta tuottavaa yhteisöä.

 

Luukku – sarja koomisia ja koskettavia kohtauksia joiden käsikirjoitus lähtöisin on Taiteen Sulattamon kirjoitustyöpajoissa tuotetuista materiaaleista.

Yllättävät kohtaamiset virastojen luukkuilla hykerryttävät katsojaa pähkähulluilla käänteillä. Absurdit tilanteet johdattavat meidät myös näyttelijöiden pään sisäisten luukkujen läpi ja haastaa katsojat heittäytymään kanssaan byrokratian ankaraan kärrynpyörään joka kuljettaa kansaa aina ajasta ikuisuuteen, päästämättä ketään helpolla.

Luukku

Ohjaus ja dramaturgia: Helena Ryti

Rooleissa: Taiteen Sulattamon työryhmä

Käsikirjoitus: Taiteen Sulattamon työryhmä

Tuotanto: Taiteen Sulattamo ry

Tuottaja: Sandra Kimonen

Sosiaali ja terveyspalveluiden radikaalit uudistukset ja kasvava työttömyys ovat herättäneet tiukkaa yhteiskunnallista keskustelua ja erilaisia mielipiteitä on yhtä monta kuin mielepiteen ilmaisijia. Sulattamo on halunnut teoksellaan saada aikaan katselukulman jossa luukkua on helppo lähestyä, tutkia, tulkita ja ennen kaikkea kokea yhdessä näyttelijöidemme kanssa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.