Taiteen Sulattamon työpajat ja muu toiminta

Taiteen Sulattamo järjestää viikoittain erilaisia taidetyöpajoja, joiden yhtenä tavoitteena on tuottaa esitystoimintaa. Sen lisäksi Sulattamolla järjestetään monipuolisesti iltatoimintaa, kuten joogaa ja pöytäroolipelejä.

Kaikki työpajat Taiteen Sulattamon tukikohdassa osoitteessa:

Malmin raitti 17, 00700 Helsinki

Toimintaan ovat tervetulleita mukaan ketkä tahansa ikään, taitoihin tai diagnoosiin katsomatta.

Työpajoihin osallistuessa, olethan paikalla hyvissä ajoin ja kunnioitat toisten työrauhaa.

 

KEVÄÄN TYÖPAJATOIMINNAN KÄYNNISTYMINEN VIIVÄSTYY KORONATILANTEEN TAKIA.

Ilmoitamme heti, kun normaali toiminta voi taas jatkua. Työpajatoiminta pysyy suljettuna ja jatkuu heti, kun se on mahdollista. Jos sinulla on kysyttävää asiasta niin voit laittaa sähköpostia: info@taiteensulattamo.fi

Taiteen Sulattamo järjestää kuitenkin viikoittaisia livelähetyksiä ja etätyöpajoja, joihin kuka vaan voi osallistua. Tervetuloa mukaan! 

Vapaa pääsy

Työpajoissa tavataan vierailijoina taiteen alan ammattilaisia ja alaan perehtyneitä ohjaajia. Aiempaa kokemusta teatterista tai näyttelemisestä ei tarvitse olla, mutta ei siitä toki haittaakaan ole.  Sulattamo on perustettu kaikkia niitä varten jotka haluavat ilmaista itseään, kokeilla taiteellisia menetelmiä, parantaa mielen hyvinvointia ja elämänhallinnan taitojen lisäämistä. 

 

  Työpajatoiminnan vuonna 2021 mahdollistaa Helsingin kaupunki 

Kiinnitämme erityistä huomiota hyvään hygieniaan ja turvavälien säilyttämiseen, jotta meillä kaikilla olisi Sulattamon tiloissa turvallista olla. Luethan hygieniaohjeistuksen alta ennen Sulattamolle saapumista.

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia aina osallistuessasi Taiteen Sulattamon toimintaan.

Taiteen Sulattamo tarjoaa kasvomaskit työpajoihin osallistuville!

Hygieniaohjeistus

 


Työpajat

Taiteen Sulattamon työpajat ovat avoimia kaikille ikään, taitoihin tai diagnoosiin katsomatta. Osallistumisen kriteeriksi riittää oma kiinnostus asiaa kohtaan. 

Kaikissa työpajoissa ohjaajat usein osallistuvat harjoitteisiin myös itse. Kaikkiin harjoitteisiin osallistuminen on vapaaehtoista. Mukaan voi tulla koska tahansa, eikä aiempaa kokemusta edellytetä.


Neljä sinistä kuppia pöydälläMAANANTAISIN

Avoimet ovet

Klo 11-12  

 

 

Tervetuloa tutustumaan Taiteen Sulattamon toimintaan maanantaisin klo 11-12 Facebookissa. Tarjolla on sekä tietoa Taiteen Sulattamon toiminnasta, että pienimuotoisia taideharjoitteita, joita pääset halutessasi kokeilemaan. 

Avoimet ovet tapahtuvat livelähetyksenä Taiteen Sulattamon Facebookissa 


Ryttyinen paperi TIISTAISIN

Luovan kirjoittamisen etätyöpaja

Klo 11-14

 

 

Kirjoitustyöpajassa teemme lyhyitä harjoitteita, joita jokainen voi halutessaan jakaa ryhmässä. Emme pyri tuottamaan tai hiomaan valmista tekstiä, vaan tarkoituksena on aukoa luovuuden kanavia ja inspiroitua myös toisten teksteistä. Opettelemme kuuntelemaan sekä kertomaan, mikä toisen tekstissä herätti ajatuksia. Usein käykin niin, että joku muu huomaa kuulemassaan tekstissä jotakin merkityksellistä, mikä kirjoittajalta itseltä on jäänyt havaitsematta. Jos tekstejä toivotaan esim. blogiin tai valmisteilla olevaan näytelmään, siihen kysytään erikseen lupa.

Kirjoitustyöpaja järjestetään etänä Jitsi-alustalla tiistaisin klo 11-14 Eija Toivialan toimesta. Työpajaan voi ilmoittautua sähköpostin vapaa.teksti@luukku.com kautta. Ilmoittautuneet saavat linkin alustalle sähköpostitse ennen työpajan alkua tiistaina.

Kevään kirjoitustyöpajat ovat loppuivat toukokuussa. 


Seitsemän ihmistä istuu lattialla teatteri-työpajassaTORSTAISIN

Improvisaatio- ja teatterityöpajat

TAUOLLA

 

 

Teatterityöpajassa tutustumme teatterin harjoitus -ja esitystekniikoihin, sekä teatteri-improvisaatioon.  Aloitamme työpajan yhteisillä kehollisilla lämmittelyharjoituksilla. Työpajassa kokeillaan esimerkiksi esine- ja varjoteatteria, sekä voidaan myös tehdä lyhyitä kirjoitusharjoitteita sen kertaiseen aiheeseen liittyen.

Tule rohkeasti mukaan oppimaan, kehittymään, sekä halutessasi esiintymään!
Mukaan voi tulla missä vaiheessa tahansa eikä aiempaa kokemusta aiheesta tarvitse olla.

Koronatilanteen takia improvisaatio- ja teatterityöpajat ovat tauolla


PERJANTAISIN kädessä on pahvilautanen, jossa on erivärisiä maaleja. Pöydällä on keltaisella maalilla maalattu keskeneräinen maalaus

Taidetyöpaja vaihtuvilla teemoilla

Klo 11-12

 

 

 

Mintun ja Karon taidetyöpajassa lähestytään erilaisia teemoja käsillä tekemisen kautta. Tähän asti työpajassa ollaan mm. maalattu, valmistettu kollaaseja, koruja, sarjakuvaa sekä paljon muuta. 

Taidetyöpaja järjestetään perjantaisin klo 11-12 Taiteen Sulattamon Facebookissa livelähetyksenä. Voit osallistua työpajaan tekemällä mukana ja keskustelemalla chatissä.


Muu toiminta ja iltatoiminta

 

Kolme noppaa ja ja kaksi pöytäroolipeliin liittyvää paperia on pöydälläTIISTAISIN JA PERJANTAISIN

Pöytäroolipelit 

Klo 17-20

 

 

Ihmiset saapuivat tonttujen kanssa Uuteen Maahan 312 vuotta sitten. Se oli jo asuttu kääpiöiden, haltijoiden ja puolituisten toimesta. Ihmiset asettuivat taloksi, ja levisivät kuin muurahaiset. Nyt vanhojen kansojen keskuudessa potee epätoivo: ovatko ihmiset jo vieneet liikaa tilaa?

Uuden Maan kronikat on Pathfinder-kampanja, joka sijoittuu Uuteen Maahan. Se on laaja maa-alue meren ja vuoriston välissä. Kantavina teemoina ovat uudisasutus, sodan uhka ja menneisyyden taakka. Perinteisestä Pathfinderista poiketen painotus on hahmojen kasvulla, roolipelaamisella ja rauhanomaisten ratkaisujen keksimisellä. Taistelullakin on paikkansa, mutta se ei ole etusijalla.

Tiistaisin pelataan Pathfinder-kampanjaa klo 17-20  ja perjantaisin vaihtuvaa oneshottia klo 17-20.

Pelit järjestetään Discord-kanavalla Taiteen Sulattamon Pelit

Mikäli haluat tulla pelaamaan, ilmoittaudu sähköpostitse mixu.kaunismieli@gmail.com  ja saat linkin Discordiin

Jokainen seikkailu soveltuu ensikertalaisille, joten et tarvitse aiempaa kokemusta roolipelaamisesta osallistuaksesi ja vaikuttaaksesi tarinan kulkuun. 

Mixu Lauronen on pitkän linjan roolipelaaja ja pelinjohtaja. Hän aloitti harrastuksen kun pelit tulivat Suomeen 1980-luvun puolivälissä. Mixu kokeilee mielellään uutta, ja hänelle onkin kertynyt kokemusta useammasta kymmenestä pelistä. Hänen suosikkigenrensä on huumori.

Pelinjohtajana Mixu luottaa pelaajien eläytymiskykyyn ja pitää aina tarinan sääntöjen edellä. Tärkeintä on, että pelaamisesta jää hyvä mieli.

 

musta näppäimistäARKIPÄIVISIN

Avomielin-verkko

Klo 9-15

 

Avomielin-verkko on yhdistysten ylläpitämä Discord-keskustelualusta, missä osallistujat voivat jutella vertaisten, ammattilaisten ja koulutettujen vapaaehtoisten kanssa. Päivystäjä on paikalla arkisin maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Liity Avomielin-keskustelualustalle täältä

Tarkemmat ohjeet liittymiselle löydät täältä

 


Haluaisimme kuulla mitä olet mieltä meidän työpajatoiminnasta? Olisimme tosi iloisia jos vastaisit näihin pariin kysymykseen oheisella lomakkeella!

PALAUTELOMAKE

 

SEURAA MEITÄ SOMESSA!