Taiteen Sulattamon työpajat ja muu toiminta

Taiteen Sulattamo järjestää viikoittain erilaisia taidetyöpajoja, joiden yhtenä tavoitteena on tuottaa esitystoimintaa. Sen lisäksi Sulattamolla järjestetään monipuolisesti iltatoimintaa, kuten joogaa ja pöytäroolipelejä

Kaikki työpajat Taiteen Sulattamon tukikohdassa osoitteessa:

Malmin raitti 17, 00700 Helsinki

Toimintaan ovat tervetulleita mukaan ketkä tahansa ikään, taitoihin tai diagnoosiin katsomatta.

Työpajoihin osallistuessa, olethan paikalla hyvissä ajoin ja kunnioitat toisten työrauhaa.

KEVÄÄN TYÖPAJATOIMINNAN KÄYNNISTYMINEN VIIVÄSTYY KORONATILANTEEN TAKIA.

Ilmoitamme heti, kun toiminta voi taas jatkua. Työpajatoiminta pysyy suljettuna ja jatkuu heti, kun se on mahdollista. Jos sinulla on kysyttävää asiasta niin voit laittaa sähköpostia: info@taiteensulattamo.fi

Vapaa pääsy

Työpajoissa tavataan vierailijoina taiteen alan ammattilaisia ja alaan perehtyneitä ohjaajia. Aiempaa kokemusta teatterista tai näyttelemisestä ei tarvitse olla, mutta ei siitä toki haittaakaan ole.  Sulattamo on perustettu kaikkia niitä varten jotka haluavat ilmaista itseään, kokeilla taiteellisia menetelmiä, parantaa mielen hyvinvointia ja elämänhallinnan taitojen lisäämistä. 

  Työpajatoiminnan vuonna 2021 mahdollistaa Helsingin kaupunki 

Kiinnitämme erityistä huomiota hyvään hygieniaan ja turvavälien säilyttämiseen, jotta meillä kaikilla olisi Sulattamon tiloissa turvallista olla. Luethan hygieniaohjeistuksen alta ennen Sulattamolle saapumista.

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia aina osallistuessasi Taiteen Sulattamon toimintaan.

Taiteen Sulattamo tarjoaa kasvomaskit työpajoihin osallistuville!

Hygieniaohjeistus

 


Työpajat

Taiteen Sulattamon työpajat ovat avoimia kaikille ikään, taitoihin tai diagnoosiin katsomatta. Osallistumisen kriteeriksi riittää oma kiinnostus asiaa kohtaan. 

Kaikissa työpajoissa ohjaajat usein osallistuvat harjoitteisiin myös itse. Kaikkiin harjoitteisiin osallistuminen on vapaaehtoista. Mukaan voi tulla koska tahansa, eikä aiempaa kokemusta edellytetä.


MAANANTAISIN

Avoimet ovet

Klo 11-13  

 

 

Elokuusta alkaen on mahdollista tulla tutustumaan Sulattamon toimintaan klo 11-13, meillä on silloin avoimet ovet. Tarjolla on sekä tietoa Taiteen Sulattamon toiminnasta että pienimuotoisia taideharjoitteita, joita pääset halutessasi kokeilemaan. Voit myös tulla vain käymään kahvilla ja vaihtamaan kuulumisia.


TIISTAISIN

Luovan kirjoittamisen työpaja

Klo 11-14

 

 

Kirjoitustyöpajassa teemme lyhyitä harjoitteita, joita jokainen voi halutessaan jakaa ryhmässä. Emme pyri tuottamaan tai hiomaan valmista tekstiä, vaan tarkoituksena on aukoa luovuuden kanavia ja inspiroitua myös toisten teksteistä. Opettelemme kuuntelemaan sekä kertomaan, mikä toisen tekstissä herätti ajatuksia. Usein käykin niin, että joku muu huomaa kuulemassaan tekstissä jotakin merkityksellistä, mikä kirjoittajalta itseltä on jäänyt havaitsematta. Jos tekstejä toivotaan esim. blogiin tai valmisteilla olevaan näytelmään, siihen kysytään erikseen lupa.


TORSTAISIN

Improvisaatio- ja teatterityöpajat

Klo 11-14

 

 

Teatterityöpajassa tutustumme teatterin harjoitus -ja esitystekniikoihin, sekä teatteri-improvisaatioon.  Aloitamme työpajan yhteisillä kehollisilla lämmittelyharjoituksilla. Työpajassa kokeillaan esimerkiksi esine- ja varjoteatteria, sekä voidaan myös tehdä lyhyitä kirjoitusharjoitteita sen kertaiseen aiheeseen liittyen.

Tule rohkeasti mukaan oppimaan, kehittymään, sekä halutessasi esiintymään!
Mukaan voi tulla missä vaiheessa tahansa eikä aiempaa kokemusta aiheesta tarvitse olla.


PERJANTAISIN 

Taidetyöpaja vaihtuvilla teemoilla

Klo 11-14

 

 

 

Taidetyöpajassa lähestytään erilaisia teemoja käsillä tekemisen kautta. Tähän asti olemme  mm. maalanneet, tehneet kollaaseja, koruja, sarjakuvaa sekä paljon muuta. Syksyn aikana on tarkoitus kokeilla esimerkiksi naamioiden valmistamista. Työpajan loppuun jätetään aikaa sille, että katsotaan yhdessä kaikkien niiden työt, jotka haluavat oman työnsä toisille näyttää.


Muu toiminta ja iltatoiminta

 

TIISTAISIN JA PERJANTAISIN

Pöytäroolipelit 

Klo 17-20

 

 

Roolipelit käynnistyvät Sulattamolla uuden pelinjohtajan toimesta!

Roolipelejä pelataan Taiteen Sulattamon työpajapuolella osoitteessa Malmin raitti 17 C, hyviä turvavälejä kunnioittaen.

Jokainen seikkailu soveltuu ensikertalaisille, joten et tarvitse aiempaa kokemusta roolipelaamisesta osallistuaksesi ja vaikuttaaksesi tarinan kulkuun. 

Mixu Lauronen on pitkän linjan roolipelaaja ja pelinjohtaja. Hän aloitti harrastuksen kun pelit tulivat Suomeen 1980-luvun puolivälissä. Mixu kokeilee mielellään uutta, ja hänelle onkin kertynyt kokemusta useammasta kymmenestä pelistä. Hänen suosikkigenrensä on huumori.

Pelinjohtajana Mixu luottaa pelaajien eläytymiskykyyn ja pitää aina tarinan sääntöjen edellä. Tärkeintä on, että pelaamisesta jää hyvä mieli.


Haluaisimme kuulla mitä olet mieltä meidän työpajatoiminnasta? Olisimme tosi iloisia jos vastaisit näihin pariin kysymykseen oheisella lomakkeella!

PALAUTELOMAKE

 

SEURAA MEITÄ SOMESSA!