Taiteen Sulattamon työpajat ja muu toiminta

Tarjoamme maksutonta ryhmätoimintaa syksyllä 2021 jokaisena arkipäivänä toimipisteellämme Malmilla. Ovemme ryhmätoimintoihin ovat auki kaikille ikään, taitoihin tai diagnoosiin katsomatta.  Osallistumisen kriteeriksi riittää oma kiinnostus asiaa kohtaan.

Kaikki toiminta tapahtuu Taiteen Sulattamon tukikohdassa osoitteessa Malmin raitti 17, 00700 Helsinki

Tervetuloa mukaan! 

Työpajatoiminnan vuonna 2021 mahdollistaa Helsingin kaupunki 


Taiteelliset produktiot

Taiteen Sulattamon yhtenä kulmakivenä ovat tuotetut taideproduktiot, joita valmistellaan Sulattamon taidetyöpajoissa. Kaikki taidetoiminta on tavoitteellista ja tähtää siihen, että tuotos esitetään yleisölle. Produktioihin osallistuminen ja esiintyminen on kuitenkin aina vapaaehtoista. 

Tutustu aiempiin produktioihin täältä 


Hygieniaohjeistus

Kiinnitämme erityistä huomiota hyvään hygieniaan ja turvavälien säilyttämiseen, jotta meillä kaikilla olisi Sulattamon tiloissa turvallista olla. Luethan hygieniaohjeistuksen alta ennen Sulattamolle saapumista.

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia aina osallistuessasi Taiteen Sulattamon toimintaan.

Taiteen Sulattamo tarjoaa kasvomaskit työpajoihin osallistuville!

Hygieniaohjeistus


MAANANTAISIN 

Avoimet ovet 

Klo 11-13  

9.8. alkaen

Tervetuloa tutustumaan Taiteen Sulattamon toimintaan ja tiloihin maanantaisin klo 11-13 Taiteen Sulattamon tukikohtaan Malmille. Tarjolla on sekä tietoa Taiteen Sulattamon toiminnasta, että pienimuotoisia taideharjoitteita, joita pääset halutessasi kokeilemaan. 

Vetäjä: Minttu Salminen ja Karoliina Itkonen


TIISTAISIN

Kirjoitustyöpaja

Klo 11-14

10.8. alkaen

Kirjoitustyöpajassa tehdään lyhyitä harjoitteita, joita jokainen voi halutessaan myös jakaa ryhmässä. Tarkoituksena on aukoa luovuuden kanavia ja inspiroitua myös toisten teksteistä. Pajassa opetellaan myös kuuntelemaan sekä kertomaan, mikä toisen tekstissä herätti ajatuksia. Työpajaan voi osallistua, vaikka ei olisi aiempaa kokemusta luovasta kirjoittamisesta. Kaikkien harjoitusten ydin on oman hyvinvoinnin lisääntyminen ja kasvaminen kirjoittajana.

Kirjoitustyöpajaan ei ole ilmoittautumista, voit vain saapua paikalle!

Vetäjä: Eija Toiviala


Jooga

klo 17-18:15

10.8.-5.10.

Sulattamon jooga on kaikille avoin harjoitus, jossa huomioidaan osallistujat yksilöinä – jokaiselle harjoituksen tarkoitus tai päämäärä on omanlaisensa. Harjoituksen perustana on kehotietoisuuden ja tietoisen läsnäolon syventäminen hengitykseen, hiljentymiseen ja rentoutumiseen keskittymällä. Kokonaisvaltaiseen joogaharjoitukseen sisältyvät asanat (eli jooga-asennot) taas kehittävät lempeästi fyysistä liikkuvuutta, voimaa ja vireyttä.  

Joogaan ei ole ilmoittautumista, voit vain saapua paikalle!

Vetäjä: Jaana Turunen


Pöytäroolipelit verkossa

klo 17-21

Jatkuva

Tiistaisin Discord-alustalla pelataan Mixu Laurosen johdolla Uuden maan kronikat -pöytäroolipeliä.

Uuden Maan kronikat on Pathfinder-kampanja, joka sijoittuu Uuteen Maahan. Se on laaja maa-alue meren ja vuoriston välissä. Kantavina teemoina ovat uudisasutus, sodan uhka ja menneisyyden taakka. Perinteisestä Pathfinderista poiketen painotus on hahmojen kasvulla, roolipelaamisella ja rauhanomaisten ratkaisujen keksimisellä. Taistelullakin on paikkansa, mutta se ei ole etusijalla.

Pelit järjestetään Discord-kanavalla Taiteen Sulattamon Pelit. Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse mixu.kaunismieli@gmail.com ja saat linkin Discordiin.

Jokainen seikkailu soveltuu ensikertalaisille, joten et tarvitse aiempaa kokemusta roolipelaamisesta osallistuaksesi ja vaikuttaaksesi tarinan kulkuun. 

Vetäjä: Mixu Lauronen


KESKIVIIKKOISIN

Hyvinvointiryhmä 

Klo 11-14 

8.9.-15.12.

Täysipainoinen ruoka vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme merkittävästi. Ravinnon tarve ja ruokavaliot ovat yksilöllinen asia, mutta yhdessä voimme oppia toisiltamme. Kehomme antaa jatkuvasti merkkejä siitä mitä kaipaa milloinkin, mutta olisiko nyt oikea aika opetella todella kuuntelemaan sitä?

Hyvinvointiryhmässä käydään läpi eri osa-alueita hyvinvointiin liittyen sekä valmistetaan viikottain yhteinen ateria. Jokaisella kerralla on oma teemansa mm. ravinto ja liikunta, edullinen ja täysipainoinen ruoka, eri ruokavaliot, herkuttelua puhtaammin. Kauden päättää Joulujuhla.

Kyseessä ei ole painonpudotusryhmä, vaan tarkoituksena on tutustua yhdessä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, sekä nauttia yhdessä kokkaamisesta ja syömisestä.

Ilmoittautuminen alkaa 9.8.2021. Paikkoja rajoitetusti (10kpl)

Vetäjät: Karoliina Itkonen ja Jaana Turunen


Esittävän taiteen työpaja 

Klo 11-14

Alkaa intensiivileirillä 9.-11.8.

Helena Rytin ohjaamassa Esittävän taiteen työpajassa tutustutaan esittäviin taiteisiin ja luovaan kirjoittamiseen. Työpajassa luodaan myös materiaalia ensi keväänä esitettävään produktioon. Syksyn aikana kirjoitetaan tekstipohjia ja haetaan erilaisia tapoja rakentaa materiaalia ääniteosta varten. Intensiivileirillä tutustutaan teatterin tekemiseen yhdessä: kirjoitetaan, improvisoidaan ja luodaan pieniä kohtauksia. Leiri tapahtuu Taiteen Sulattamon tukikohdassa ma-ke klo 11-14. 

Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta teatterista tai muista esittävistä taiteista. 

ILMOITTAUDU TÄÄLTÄ

Vetäjä: Helena Ryti 


Musatyöpaja 

klo 17:30 – 19:30

18.8.-1.12.

Musatyöpajassa harjoitellaan bändisoittoa tuttujen kappaleiden parissa sekä mahdollisesti myös ryhmän oman musiikin tekemistä! Työpajassa toimitaan musiikillisten perusasioiden äärellä, eli soittotaidolla ei ole väliä. Jos sinulla on oma soitin, voit ottaa sen mukaasi työpajaan. Musatyöpajan sisältö muokkautuu ryhmän toiveiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.

ILMOITTAUDU TÄÄLTÄ

Paikkoja rajoitetusti (8kpl)

Vetäjät: Oona Kentz ja Marko


TORSTAISIN

Teatterityöpaja 

klo 11-14

12.8. alkaen

Teatterityöpajassa tutustutaan teatterin harjoitus -ja esitystekniikoihin, sekä teatteri-improvisaatioon. Aloitamme työpajan yhteisillä kehollisilla lämmittelyharjoituksilla. Työpajassa kokeillaan esimerkiksi esine- ja varjoteatteria, sekä voidaan myös tehdä lyhyitä kirjoitusharjoitteita sen kertaiseen aiheeseen liittyen.

Tule rohkeasti mukaan oppimaan, kehittymään, sekä halutessasi esiintymään. Työpajaan osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta.

Teatterityöpajaan ei ole ilmoittautumista, voit vain saapua paikalle! 

Vetäjät: Minttu Salminen ja Karoliina Itkonen


Albumi-taidetyöpaja

Klo 17:00-19:30

26.8.-11.12. + lauantait 4.12. ja 11.12. klo 11-15

Albumi-taidetyöpajassa tehdään ilmaisullisia harjoituksia esimerkiksi liikkeen, äänen, maalaamisen ja kirjoittamisen kautta. Harjoitteiden avulla tutkitaan ja houkutellaan esiin sitä hienoa, ainutkertaista minää, jollainen meistä jokainen on.

Työpajajakson lopuksi järjestetään Juhla, jossa jokaisella osallistujalla on mahdollisuus toteuttaa esityksellinen omakuva. Se voi olla liikettä, puhetta, musiikkia tai ihan vaan olemista. Tärkeintä on, että tekijä itse valitsee, millaisen omakuvan haluaa itsestään luoda.

Näistä omakuvista koostuu yhteinen Albumi. Jos osallistujat haluavat, albumi voidaan myös avata yleisölle. 

ILMOITTAUDU TÄÄLTÄ

Paikkoja rajoitetusti (8kpl)

Vetäjä: Leena Nuora


PERJANTAISIN 

Taidetyöpaja 

Klo 11-14

13.8. alkaen

Päästä luovuutesi valloilleen perjantain taidetyöpajassa Mintun ja Karon kanssa! Taidetyöpajassa lähestytään erilaisia teemoja käsillä tekemisen kautta ja käytetään vaihtelevia taiteen tekemisen tapoja, kuten maalaamista, kollaaseja, sarjakuvaa ja askartelua.

Taidetyöpajassa ei ole ilmoittautumista, voit vain saapua paikalle! 

Vetäjät: Minttu Salminen ja Karoliina Itkonen


Pöytäroolipelit 

Klo 17-21

13.8. alkaen

Sulattamon pöytäroolipeleissä pelataan joka toinen perjantai Robin Hoodin maailmaan sijoittuvaa, koko perheelle sopivaa Hoodia, ja joka toisella kerralla vaihtuvaa peliä. 

Jokainen seikkailu soveltuu ensikertalaisille, joten et tarvitse aiempaa kokemusta roolipelaamisesta osallistuaksesi ja vaikuttaaksesi tarinan kulkuun. 

Pöytäroolipeleissä ei ole ilmoittautumista, voit vain saapua paikalle!

Vetäjä: Mixu Lauronen


Haluaisimme kuulla mitä olet mieltä meidän työpajatoiminnasta? Olisimme tosi iloisia jos vastaisit näihin pariin kysymykseen oheisella lomakkeella!

PALAUTELOMAKE

SEURAA MEITÄ SOMESSA!