Kategoriat
Yleinen

Kokemusiltamat Emy llä

Kokemusiltamissa tulevat kokemusasiantuntijat jakavat ensi kerran oman kokemuspuheenvuoronsa. Kokemusasiantuntijat ovat koostaneet kokemuksensa käyttäen kerronnassa ja kokemustensa käsittelyssä taiteellisia menetelmiä.

Kuulemme erilaisin taiteen keinoin esitettyjä kokemustarinoita mielenterveys- ja päihdeongelmien kanssa elämisestä.

Tapahtuma on suunnattu mielenterveyden haasteiden kanssa eläville, omaisille sekä mielenterveys- ja sosiaalialan ammattilaisille, jotka haluavat laajentaa omaa ymmärrystään tai tilata organisaationsa toimintaan kokemusasiantuntijoita.

Kokemusiltamat ovat julkinen tapahtuma, johon kuka tahansa saa osallistua. Kokemuspuheenvuojen jakajilla on oikeus päättää omasta yksityisyydestään jonka vuoksi kokemusiltamissa on valo- ja videokuvauskielto

ESPOOSSA

EMY

Tapahtumapaikka: Kohtaamispaikka Valoemy

Osoite: Maapallonkatu 8E-F, Espoo

ilmoittaudu!

TI 12.12. KLO 14

Saija:

Syvyydestä pinnalle

“Mun kädet ja jalat eivät liikkuneet ollenkaan ja aina kun yritin puhua, niin yhden sanan jälkeen mun ääni vaan hiipui pois”

Saijan tarina kertoo vuosien kamppailusta masennuksen ja ahdistuksen kourissa, joka vei lopulta vakavaan itsemurhayritykseen. Kuinka tämän jälkeen löytyi oikeanlaista apua ja miten sen avulla löysi pikkuhiljaa itsensä, sekä ilon ja onnen elämään.

Tarinan teemat: masennus, ahdistus, kaksisuuntainen mielialahäiriö, itsemurhayritys, vammautuminen, muutos, itsensä löytäminen

Sari:

“Join itseni humalaan ensimmäisen kerran 12-vuotiaana. Oikeastaan maistelin alkoholia jo 9-vuotiaana äidin lasista, riehaannuin”

Voiko vuosikymmeniä kestäneestä päihderiippuvuudesta selvitä ja toipua?

Mikä sai minut käyttämään vuosikymmeniä ja lopulta raitistumaan 55-vuotiaana?

Sarin tarina todistaa, että selviytyminen sekä toipuminen on mahdollista, kun ihminen alkaa tiedostaa ongelmiaan.

Tarinan teemat: päihderiippuvuus, muita riippuvuuksia, päihdekuntoutus, rehellisyys

TO 7.12. KLO 17

Tommy:
Subjektiivisia faktoja
”Mietin, että tämäpä hyvä homma, eihän minulla jäisi työsarkaa muuta kun kärsiminen. Tämän minä kuusi vuotiaana omaksuin…”

Tarinan teemat: psykoosi, skitsofrenia, yksinäisyys, oma polku, päihdeongelma, perhe ja ihmissuhteet.

Pepe:
Toivon sirpaleista kokonaiseksi
”Koska mä kävin tosi hitaalla, hoitokokoukset oli tuskaa. Mun oli vaikea ymmärtää kysymyksiä, vaikea keksiä niihin vastauksia, vaikea ymmärtää itseäni, vaikea koota ajatuksiani ja saada niistä selvää. Kyllä mä halusin vastata, halusin tosi paljon. Musta vaan tuntu, ettei aivot toimi.”
Pepen kokemustarina kertoo sairastumisesta skitsoaffektiiviseen häiriöön ja siitä, miten sieltä kuopasta noustaan. Matkaan mahtuu monenlaisia kokemuksia. Mukaan itsensä hivuttaa myös toivo. Ja voi pojat millaisen jalansijan se saakaan. 

Tarinan teemat: masennus, psykoosi, itsemurhayritys, itsetuhoisuus, osastohoito, lääkitys