Kokemuksesi on arvokas -hanke

Kokemuksesi on arvokas -hanke on Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoittama kehittämishanke 2022–2024. Hanketta hallinnoi Taiteen Sulattamo ry. 

Hankkeessa yhtenäistetään ja kehitetään valtakunnallista kokemusasiantuntijakoulutuksen (ja muiden kokemustietoa jalostavien koulutusten) kenttää. Kehitämme koulutusten laatua vahvistamalla oppimisympäristöjen vertailukelpoisuutta ja tukemalla koulutuksenjärjestäjien mahdollisuutta rakentaa paikalliset koulutukset omien kohderyhmien tarpeisiin.

Ensisijaiset kohderyhmämme ovat järjestöt ja hyvinvointialueet. Edistämme myös kokemustoiminnan vastuullisuutta sekä oppilaitosyhteistyötä.


Yhtenä keskeisenä ratkaisuna koulutusten laadun ja yhtenäisyyden kehittämisessä hanke hyödyntää Paikko-järjestelmää. Paikon avulla voidaan tunnistaa erilaisia kokemusasiantuntijakoulutuksia ja -toimintoja oppimisympäristöiksi ja peilata koulutusten tavoitteita suhteessa Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon osaan ”Kokemusasiantuntijana ja vertaisohjaajana toimiminen”. Tunnistetusta koulutuksesta kirjataan julkinen oppimisympäristöraportti, jonka osaamisalueista voidaan laatia koulutuksen suorittaneille valtakunnallisesti yhdenmukaisia osaamistodistuksia.

Paikko edistää kentän läpinäkyvyyttä ja yhdenvertaisuutta, mutta mahdollistaa kuitenkin koulutusten järjestämisen yhä joustavasti jokaisen kohderyhmän tarpeita kunnioittaen.

Kokemustoiminnan vastuullisuutta edistetään puolestaan Kokemustoiminnan vastuullisuuden sydämen prosessilla. Kokemustoiminnan vastuullisuuden sydän merkitsee, että kokemuskoulutuksia järjestävä organisaatio on sitoutunut kehittämään ja vahvistamaan kokemusasiantuntijoiden asemaa myös koulutusten jälkeen.

Mikäli haluat kuulla lisää Paikosta, Kokemustoiminnan vastuullisuuden sydämestä tai muusta hankkeen toiminnasta, ota meihin yhteyttä!

Kokemuskoulutus-portaali

Hankkeen yhtenä tavoitteena on kerätä, tuottaa ja levittää hyviä materiaaleja liittyen kokemusasiantuntijuuteen, kouluttamiseen ja kokemustoiminnan käynnistämiseen. Nämä materiaalit ovat kaikkien hyödynnettävissä. Kokemuskoulutus-portaali on Kokemuksesi on arvokas -hankkeen luoma päivittyvä materiaalipankki. Portaaliin pääset tästä.


Hankkeen työntekijät

Pauliina Lehtinen

Hankepäällikkö
pauliina.lehtinen@taiteensulattamo.fi
040 861 8148


Jenni Nikkanen

Hankesuunnittelija
jenni.nikkanen@taiteensulattamo.fi
040 849 3834


Viisiosainen Kokemuksesi on arvokas -podcast-sarja löytyy Spotifystä! Luvassa kiinnostavia keskusteluja niin kokemusasiantuntijuudesta kuin myös kulttuurihyvinvoinnista ja työelämästä. Ota podcast seurantaan, niin saat ilmoituksen uusista jaksoista!

Lue lisää blogeistamme


Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa