Kokemusasiantuntija- koulutukset

Kaunis mieli -koulutukset

Kaunis mieli- hankkeen kokemusasiantuntijakoulutukset on suunnattu mielenterveystoipujille, jotka haluavat kertoa oman kokemustarinansa taiteen keinoin ja jakaa tarinansa myös muille ihmisille. Kokemusasiantuntija on henkilö, jolla on kokemustietoa sairaudesta tai jostakin muusta haastavasta elämäntilanteesta ja joka haluaa kertoa sekä jakaa kokemustarinansa ja vaikuttaa ympäristöönsä.

Koulutuksen sisältönä on:

– oman kokemustarinan kirjoittaminen ja jakaminen ryhmässä
– vuorovaikutus ja itseilmaisu
– eri taidemenetelmiin (teatteri, draama, liike, kuva, musiikki jne) tutustuminen
– oman kokemustarina-kokonaisuuden valmistaminen
– harjoitusesiintyminen yleisölle

Koulutus sisältää myös itsenäisiä kotitehtäviä.

Aiempaa kokemusta taiteen tekemisestä ei edellytetä. Olennaisinta on se, että sinulla on halu kirjoittaa oma kokemustarinasi ja käyttää sen tukena valitsemiasi taidemenetelmiä.

Koulutuskaupungit ja yhteistyökumppanit:

Koulutukset syksyllä 2021

Kotkan Kakspy ry Koulutus 8.9-18.11. (Haku 1.9. asti)

Porin Kulttuuritalo Annis Koulutus 10.8- 17.11. (Haku päättynyt)

Koulutukset vuonna 2020

Oulun Klubitalo Pönkkä Koulutus päättynyt 7.8.2020

Lahden Mente ry Koulutus päättynyt 19.8.2020

Seinäjoen Buusti ry Koulutus päättynyt 15.9.2020

Kouvolan Parik-säätiö  Koulutus päättynyt 18.9.2020

Mistä on kysymys?

Taiteen Sulattamon Kaunis mieli -hanke tarjoaa mielenterveystoipujille uudenlaisia tapoja kertoa oma tarinansa. Pilottiryhmämme käynnistyi syyskuussa 2018. Ryhmä pääsi tutkimaan taiteen ja mielenterveystyön ammattilaisten sekä kokemusasiantuntijaryhmän kanssa omaa toipumispolkuaan ja etsimään uudenlaisia tapoja kertomaan oman tarinansa. Valmistumisen jälkeen ryhmäläisillä on pätevyys toimia kokemusasiantuntijoina jotka kertovat omaa tarinaansa taiteellisten menetelmien avulla.

Meille ei ole väliä sillä, mikä on diagnoosisi tai oletko toiminut kokemusasiantuntijana aikaisemmin, merkitystä on sillä, että sairautesi on tasapainoisessa vaiheessa ja haluat sitoutua työskentelemään yhdessä ryhmän kanssa syyskuusta helmikuuhun. Koulutuksessa työskennellään työpajoissa, ja niiden lisäksi on teorialuentoja sekä pieniä itsenäisiä kotitehtäviä. Koulutuksen aikana jokainen osallistuja työskentelee oman toipumistarinansa kanssa.

Kokemuksesi on tärkeä. Sinä olet tärkeä.

Tilaa kokemusasiantuntija

Olemme avanneet nettisivuillemme kokemusasiantuntijapankin. Kauttamme voi tiedustella kokemusasiantuntijoita keikalle erilaisiin tapahtumiin.